Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan Van Tilburg te Ravenstein

Zonnebloem afdeling

Op maandagochtend 14 november brachten we met een groepje van 13 personen een bezoek aan Van Tilburg te Ravenstein.

We werden door Ria en haar medewerkers hartelijk verwelkomd met koffie en appeltaart. Ria vond het gezellig zo veel bekende gezichten te zien. Iedereen kende natuurlijk deze mooie modezaak als regelmatige bezoeker of vaste klant.

Het was dan ook heel interessant om iets te horen over de geschiedenis van Van Tilburg. Enthousiast vertelde Ria over haar vader, woonachtig in Schaijk, die in 1953 een huis kocht in de Marktstaat. Daar begon hij een winkel met spullen, die in die tijd echt nodig waren, zoals lakens en knopen. Pas later kwam daar de confectie bij. Ome Jan en tante Betsie hadden zich in 1950 in Nistelrode gevestigd. Zowel bij Ria als haar zus Gerrie ontstond al van jongs af aan de liefde voor de winkel. Trots vertelde Ria, dat ze altijd op een trapje zat te kijken. Een aantal gasten konden zich de winkel in de Marktstaat nog goed herinneren. Ook over de verhuizing werd volop meegepraat. Het huidige pand werd in 1967 betrokken en verder uitgebouwd.

Boven de winkel bevindt zich het atelier, waar de kleding kan worden vermaakt. Een van de gasten vroeg: hebben jullie nu nog knopen? waarop Ria antwoordde: Ja….boven. Die krijg je dan gratis. In de winkel worden ze niet meer verkocht.

Waardering werd uitgesproken voor de omgang met de klanten en dat het zo fijn is, dat men kleding mee naar huis mag nemen om te (laten) passen. Ria nodigde ons vervolgens uit eens rustig in de winkel rond te lopen en bij een aankoop stond ons een mooie korting te wachten. Er werd volop gesnuffeld, gepast en ook gekocht.

Rond elven werden we nog eens verwend, nu met een lekker warm worstenbroodje en een drankje. Ons bezoek was tot in de puntjes voorbereid. Gastvrouw Bernadette zorgde o.a voor de bediening. Trees was speciaal gekomen om ons enkele mooie setjes te showen en liet ons zien, hoe je een shawltje leuk kunt strikken. Er was voor ieder volop aandacht.

We genoten van de gemoedelijke sfeer, de gastvrijheid en al het lekkers. Aan het eind van de ochtend is Ria bedankt door Jacob voor de geweldige en goed verzorgde ochtend. Ria op haar beurt zei er graag aan te hebben bijgedragen, dat mensen elkaar op deze manier kunnen ontmoeten. Ze kreeg een spontaan applaus. Het was een geslaagd uitstapje, zeker voor herhaling vatbaar. Bij ons vertrek kregen we allemaal nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis!!!

Wilt u ook deelnemen aan dit soort uitjes? Wordt dan gast of vrijwilliger van de Zonnebloem afdeling Ravenstein e.o. Neem voor meer informatie een kijkje op www.zonnebloem.nl/ravenstein of neem contact op met Arda Cederhout via 0486-411072

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Arda Cederhout

0486411072
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals