Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem op de welzijnsmarkt Ravenstein

Zonnebloem afdeling

Op 24 september organiseerde de Zorgcoöperatie Ravenstein twee activiteiten: de inmiddels met veel enthousiasme in gebruik genomen ontmoetingsruimte werd officieel geopend en dit werd gecombineerd met

Voor aanvang van de markt was er de gelegenheid om samen deel te nemen aan de lunch. Na het eten van de diverse broodjes en het drinken van koffie/thee, was het tijd voor de officiële opening van de ontmoetingsruimte. Deze werd geopend door wethouder Annemieke van de Ven, zorg en welzijn.

Na de mooie woorden van de wethouder was het tijd voor een optreden van de Vrolijke Vrollie uit Ravenstein. Jammer dat de genodigden gasten, die deelname aan de markt, naar hun plek moesten gaan, want om 14 uur was ook de opening van de markt.

De Zonnebloem had een mooie locatie in het Raadhuis. De plek was goed gevuld, met vlaggen, folders, foto’s van de activiteiten en met een filmpje over de Zonnebloem, wat gepresenteerd werd op 3 schermen, geïnstalleerd door onze eigen vrijwilliger Jan van der Heijden. Bezoekers konden zo een goede kijk krijgen op wat de Zonnebloem afdeling Ravenstein zoal doet aan activiteiten. De aanwezige vrijwilligers hebben de vele vragen van de bezoekers beantwoord, zodat men een goede kijk heeft op de Zonnebloem. Er waren toch wel bezoekers die niet in de gaten hadden voor wie de Zonnebloem nu eigenlijk is.

Aanleiding van deze markt was, dat er veel veranderd is in de zorg door nieuwe wetgeving: de nadruk ligt op eigen kracht van mensen zelf en hun netwerk. Er zijn nieuwe voorzieningen waarvan mensen gebruik kunnen maken en oude mogelijkheden zijn vervallen. Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer, weten niet waar ze terecht kunnen, weten niet wat professionals en vrijwilligersorganisaties te bieden hebben. Via de welzijnsmarkt konden bezoekers vragen stellen aan o.a. Ons Welzijn, Stichting Beter Lezen en Schrijven, Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel, Blink (hulp voor mensen met een beperking), de KBO en De Zonnebloem.

Als laatste was er een lezing door zorgmakelaar Erica van Schijndel, die informatie gaf over wat er mogelijk is aan formele hulp, hoe je dat regelt, waar je moet zijn.

Het was een geslaagde middag. De planning is om in het voorjaar van 2018 een welzijnsmarkt te organiseren in Herpen. Ook dan zal de Zonnebloem weer aanwezig zijn. 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Arda Cederhout

0486411072
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals