Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan Het Kleine Aadal

20180321150604jpg

Op 21 maart werd er een bezoek gebracht aan het emaille museum in Erp. We waren met 33 mensen. We werden hartelijk ontvangen in de grote ruimte, waar we konden genieten van koffie/thee met cake.

Na een welkomst woordje van voorzitter Jacob Aldus, werd er het een en ander verteld door eigenaar Wim van Heeswijk. Hij gaf uitleg over de diverse fabrieken en merken. Ook het ontstaan van de collectie en de verhalen achter de meeste items komen hierin aan bod.

Wim heeft  een unieke verzameling van nostalgisch emaille. De collectie bevat ongeveer 6000 stuks keuken emaille van allerlei artikelen in bijna alle mogelijke kleuren en decoraties. Ook was er een verzameling van “Petrus Regout” te bezien. Dit alles in een sfeervolle nostalgische omgeving verdeeld over zeven verschillende ruimtes.

Wat hebben we ontzettend veel gezien en geleerd. Velen onder ons waande zich weer in de tijd van de vele oude pannen/koffiekannen en theepotten, keukenbestek, koffiemolens en ga zo maar door. Een leerzame en zeker gezellige middag.

De gasten hadden elkaar onderling heel veel te vertellen: "Prachtig, schitterend, missiebusje, scheerkwast, teveel om op te noemen."

Enkele citaten van gasten:
"Je valt van de ene verbazing in de ander"
"Het is hier geweldig"
"Heel herkenbaar: dit hadden wij vroeger ook. Dat staat nog bij mij op de zolder"

Wij danken de organisatie voor deze geweldig leuke middag.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Arda Cederhout

0486411072
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals