Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Fietstocht door de Polder

fietstocht-2019-57jpg

Vrijdag 28 juni 13.30 uur gingen 49 mensen met de (duo)fiets, scootmobiel, driewieler en handbike de weg op.

We vertrokken vanaf gemeenschapshuis Den Achterhof in Huisseling, waar eenieder voorzien werd van een veiligheidshesje van VVN-Maasland Oss. Vandaaruit gingen we richting Melkveebedrijf Kocken BV in Huisseling, waar John en Renate enthousiast vertelde over hun bedrijf.

Weer wijzer geworden over de koeien, de kalveren en de melk gingen we via de polder naar de 1e rustplaats. Hier werden flesjes water uitgedeeld, aangeboden door de PLUS uit Herpen. Voor degene die niet zo’n zin hadden in alleen water, werd er wat limonadesiroop in de flesjes gedaan, aangeboden door de COOP uit Ravenstein.

Van hieruit ging de stoet verder via de polder naar Dorpshuis Onder d’n Plag in Demen, alwaar Jacob en Sonja klaar stonden met koffie/thee en gebak. De slagroom werd aangeboden door de COOP uit Ravenstein. Jacqueline (van Onder d’n Plag) had alles mooi aangekleed, met onze dank hiervoor.

Na de koffiestop was het tijd om naar het Karnhuisje in Demen te rijden. Laat het niet zo zijn dat we langs de verse kersen van Wim Kuijpers kwamen. Er werd dus gestopt, zodat eenieder die wilde in de gelegenheid was om kersen te kopen. Wim was overdonderd, want opeens waren er zo’n 47 mensen die kersen wilde kopen.  

We bezochten het achthoekig met riet gedekt KARNHUISJE uit de 18e eeuw. Het bezoek aan het karnhuisje in Demen was kort maar krachtig. Informatie over het Karnhuisje werd ter plekke uitgedeeld.  De stoet ging verder via de Maasdijk. Al rijdend langs de Maas werd er gestopt in Neerlangel, waar Stephanie (van fysiotherapie Boonstra) klaarstond met appels van Fruitteeltbedrijf B. van Huisseling en meloenen geschonken door Donato’s Gewoon Bijzonder uit Ravenstein. De rit ging verder via de Maasdijk, Zwarteweg en zo weer terug naar Den Achterhof, waar frisdrank werd aangeboden. Inmiddels was het 17 uur en na een kort toespraakje van de organisatie, werd iedereen bedankt voor deze gezellige middag. Vanuit de gasten werd ook de organisatie bedankt.

Deze tocht is weer mogelijk gemaakt door onze sponsors: gemeenschapshuis Den Achterhof, VVN-Maasland Oss, Melkveebedrijf Kocken BV, Dorpshuis Onder d’n Plag, PLUS uit Herpen, COOP uit Ravenstein, Karnhuisje (eigenaar Gerard), Fruitteeltbedrijf B. van Huisseling en Donato’s Gewoon Bijzonder. Tevens dank aan de fotograaf Joyce voor alle mooie plaatjes, dank aan alle vrijwilligers van fysiotherapie Boonstra, dank voor alle geleende duofietsen en de vrijwilligers buiten de Zonnebloem Ravenstein e.o. om, die een steentje hebben bijgedragen om mee te fietsen.

Het was een superdag!

Dank namens de organisatie

Jan van der Heijden
Hend de Kleijn
Jacqueline van der Waarden 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Arda Cederhout

0486411072
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals