Passage en de Zonnebloem

Passage en de Zonnebloem

Maandagavond 13 november 2017 heeft de Zonnebloem een voorlichtingsavond mogen geven bij de Christelijk-maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage aan de Heenweg in ’s-Gravenzande.

Roel van Baelen, districtshoofd van Zuid-Holland, hield de inleiding over het ontstaan van de Zonnebloem in Nederland en hoe het na 68 jaar geworden is.

Tilly Goes, voorzitter van regio Westland, vertelde over de regio, die uit 11 afdelingen bestaat waaronder de afdeling ’s-Gravenzande. Wat er zoal gebeurd in regioverband o.a. dat zaterdag 11 november jl.  de Zonnebloemauto gestationeerd is in Naaldwijk, door een ieder gebruikt kan worden die in een rolstoel of scootmobiel zit en er met de familie een dag op uit wil. (klik de link aan onder dit artikel en lees meer over de mogelijkheden van het gebruik van deze auto)

Coby Duyvesteijn, voorzitter van de afdeling ’s-Gravenzande, liet aan de hand van foto’s zien wat de vrijwilligers doen voor hun gasten met een fysieke beperking. Allereerst het huisbezoek aan mensen die moeilijk uit huis kunnen komen en de vele activiteiten die in een jaar georganiseerd worden voor gasten die er eens uit willen en daardoor in een andere omgeving met andere gasten kunnen genieten.

Na afloop is er onder de leden van de Passage een collecte gehouden voor de Zonnebloem afdeling ’s-Gravenzande. Het leverde het prachtige bedrag op van €253,20  De afdeling is hier erg blij mee en deze gift maakt het mogelijk voor 2018 nieuwe activiteiten uit te voeren.

Dea van Leeuwen

0628644762
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk