Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

De kapitein van MPS de Zonnebloem maakt heel wat bijzondere momenten mee aan boord van het schip. Hij deelt ze in een serie blogs. Deze keer vertelt hij over een man die zoveel meer kan dan dat hij van tevoren dacht...

"Het motto van de Zonnebloem is: 'Er kan zoveel meer dan je denkt'. Aan boord van het Zonnebloemschip zien we elk jaar weer prachtige voorbeelden daarvan. Laatst hadden we bijvoorbeeld een meneer aan boord die al jaren aan een rolstoel gekluisterd was. Onze fysiotherapeut dacht echter dat hij met wat hulp best weer een stukje zou kunnen lopen.

Ambitieus? Inmiddels weten we dat onze gasten tijdens een vakantie soms van zichzelf versteld staan. Zo komt het voor dat mensen vooraf aangeven sondevoeding nodig te hebben, of alleen gemalen voedsel te kunnen eten. Maar na een dag aan boord zie je ze soms gewoon smakelijk mee-eten van het diner. Hoe zoiets kan? In verzorgingstehuizen is er vaak geen tijd om iemand te helpen 'gewoon' voedsel te eten. Bij ons aan boord is die tijd er wel.

Het effect van tijd en aandacht was ook nu weer opvallend. Elke ochtend zagen we onze vakantiegast met de fysiotherapeut bij het trappenhuis in de weer. Oefenen. Tree voor tree, eerst aan de arm, later met alleen de trapleuning als ondersteuning. En elke dag ging het beter. Uiteindelijk liep deze meneer op zaterdagochtend de loopplank af, richting de auto die hem kwam ophalen. Langzaam en met wat hulp, uiteraard. De uitdrukking op zijn gezicht vergeet ik nooit meer. Op zo'n moment voel je dat ons motto geen loze kreet is: er kan inderdaad véél meer dan je denkt!"

Ronald Keikes

Ronald Keikes is de kapitein van ons aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem. Samen met zijn bemanning vaart hij het hele vaarseizoen, over de Nederlandse wateren en richting Duitsland en België.