Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Een portret van Ronald Keikes, kapitein van MPS de Zonnebloem

Dagboek van de kapitein: Pottenkijkers

17-05-2018

De kapitein van MPS de Zonnebloem maakt heel wat bijzondere momenten mee aan boord van het schip. Hij deelt ze in zijn blogs. Dit keer vertelt hij over de opvallende buurschepen die ze tegenkomen bij de aanlegplaatsen.

"Met een groot cruiseschip heb je gegarandeerd veel bekijks. Zeker met zoveel genietende vakantievierende Zonnebloemdeelnemers aan dek.

Toch kan de grootte van het schip ook lastig zijn. Bij het vinden van een ligplaats bijvoorbeeld. Daarom reserveren we onze aanlegplaatsen al een jaar van te voren. Het is net als met vakantiehuisjes op de Wadden. Je moet er vroeg bij zijn, anders vis je achter het net.

Dat geldt helemaal voor ons. MPS de Zonnebloem moet namelijk direct aan de wal liggen. Zodat we mensen in rolstoelen over de loopplank meteen de kade op kunnen rijden. Andere schepen meren langszij aan. En de passagiers steken ons schip over om aan land te gaan. Recht van overpad verlenen heet dat.

Die buurschepen zijn vaak heel luxe. Compleet met jacuzzi’s en een zwembad aan boord. ‘Daar gaan wij vanavond eens even kijken’, grappen onze passagiers weleens. Toch heeft nog nooit iemand van onze vakantiegasten dat gedaan. Op ons schip is het namelijk veel gezelliger!"

Ronald Keikes kapitein MPS de Zonnebloem

Ronald Keikes

Ronald Keikes is de kapitein van ons aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem. Samen met zijn bemanning vaart hij het hele vaarseizoen, over de Nederlandse wateren en richting Duitsland en België.