Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

De kapitein van MPS de Zonnebloem maakt heel wat bijzondere momenten mee aan boord van het schip. Hij deelt ze in zijn blogs. Dit keer vertelt hij over de opvallende buurschepen die ze tegenkomen bij de aanlegplaatsen.

"Met een groot cruiseschip heb je gegarandeerd veel bekijks. Zeker met zoveel genietende vakantievierende Zonnebloemdeelnemers aan dek.

Toch kan de grootte van het schip ook lastig zijn. Bij het vinden van een ligplaats bijvoorbeeld. Daarom reserveren we onze aanlegplaatsen al een jaar van te voren. Het is net als met vakantiehuisjes op de Wadden. Je moet er vroeg bij zijn, anders vis je achter het net.

Dat geldt helemaal voor ons. MPS de Zonnebloem moet namelijk direct aan de wal liggen. Zodat we mensen in rolstoelen over de loopplank meteen de kade op kunnen rijden. Andere schepen meren langszij aan. En de passagiers steken ons schip over om aan land te gaan. Recht van overpad verlenen heet dat.

Die buurschepen zijn vaak heel luxe. Compleet met jacuzzi’s en een zwembad aan boord. ‘Daar gaan wij vanavond eens even kijken’, grappen onze passagiers weleens. Toch heeft nog nooit iemand van onze vakantiegasten dat gedaan. Op ons schip is het namelijk veel gezelliger!"

Ronald Keikes

Ronald Keikes is de kapitein van ons aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem. Samen met zijn bemanning vaart hij het hele vaarseizoen, over de Nederlandse wateren en richting Duitsland en België.