Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Een portret van Ronald Keikes, kapitein van MPS de Zonnebloem

Dagboek van de kapitein: Niet voor de poes

15-05-2018

Mijn vrouw en ik hebben thuis twee honden. Ik ben dan ook een echte hondenliefhebber. Maar viervoeters toelaten op het schip? Dat kan niet, dacht ik.

Tot dit jaar. Want komend vaarseizoen hebben we een primeur. Er gaat een hond mee op vakantie. Een hulphond welteverstaan.

In eerste instantie moest ik er even over nadenken. De hoofdverpleegkundige stelde voor om het beestje toe te laten. Maar dieren hebben we altijd afgehouden aan boord. Want wat als ze hun behoefte moeten doen? En wanneer moet je ze uitlaten? Dat zou maar een zooitje worden op het dek.

Maar dit is een slim beestje. Hij ligt netjes onder tafel of naast het bed. En valt niemand lastig. Bovendien heeft de hoofdverpleegkundige al ervaring met hulphonden. Ze vertelde me over een hulphond die zijn baasje iedere twee uur omrolt in bed. Omdat zij dat zelf niet kan. ’s Nachts ligt ze op een opgerold laken. De hond trekt met zijn bek aan de punt om haar te draaien. Eerst eens aan de ene, dan weer aan de andere kant. Toen ik dat hoorde, was ik om. Onvoorstelbaar hoe slim ze zijn!

We gaan het dit jaar eens proberen. Zo kunnen we weer iemand blij maken met een geweldige vakantie. Want daar doen we het uiteindelijk voor.

En die behoefte? Daar zetten we een zandbakje voor neer. Een soort kattenbak. Maar die is niet voor de poes.

Hulphond aan boord

Ans van de Snepscheut met haar hond Vaillants
Ronald Keikes kapitein MPS de Zonnebloem

Ronald Keikes

Ronald Keikes is de kapitein van ons aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem. Samen met zijn bemanning vaart hij het hele vaarseizoen, over de Nederlandse wateren en richting Duitsland en België.