Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uit de Wind

Blog Eelke

Zo, ik ben geïnstalleerd. Er wacht een heerlijk weekend in Broek in Waterland in Noord-Holland. Ik ben vanmiddag aangekomen bij bed & breakfast ‘Uit de wind’. Bijzonder detail; ik ben de eerste gast die hier vanavond heerlijk droomt! Precies een jaar geleden kreeg ik van Aleid en Rik, mijn gastheer en -vrouw, een plattegrondje opgestuurd. Of ik mee wilde kijken bij de verbouwing van hun garage tot rolstoeltoegankelijk appartement. Wat is het mooi geworden. Alles wat ik graag zie is er. Hoog-laag bedden, onderrijdbare en in hoogte verstelbare keuken, ruime aangepast badkamer met zelfs een douche-toilet. En alles zeer stijlvol.

Ik ben er stil van. Het voelt echt ‘uit de wind’. Even alles van thuis achterlaten en gewoon genieten. Het huisje past mij precies, als een coconnetje. Het prachtig grote raam in de woonkamer lijkt een bewegende panoramafoto. Aan de achterkant van ‘mijn huisje’, openslaande deuren met een klein privé terrasje aan het water. Aleid en Rik wonen ernaast, op de woonark. Ik zit stevig op het vaste land. De narcissen bloeien op de buitentafel. Goed om te weten, Aleid werkt als verpleegkundige bij Buurtzorg. Heb je zorg nodig dan is dat dus heel makkelijk geregeld.

Buitenlui

De volgende dag start met een prima douche. Even later klopt Rik aan met het ‘Buitenluiontbijt’. Mmm heerlijk, zo’n bak fruit met volle yoghurt. Voor morgen kies ik het ‘burgerontbijt’, een gekookt eitje en croissantje past wel op zondag. Wil je lekker een gebakken ei met spek en bruine boterhammen? Dan kies je voor het ‘Boerenontbijt’.

Collage uit de Wind

Monnickendam en Marken

Vandaag staat Marken en Monnickendam op het programma. Dus huppakee in de auto. In Monnickendam is elke zaterdag een kleine weekmarkt, de tapenade- en olijvenkraam is een aanrader! Er zijn een aantal gezellige terrassen en winkeltjes. Helaas slecht toegankelijk. Wel toegankelijk is de mooie kookwinkel ‘Delicatessen Zuid’. Het is er stikdruk, dus het zal vast lekker zijn. Kijk zeker in de haven, er liggen een paar prachtige boten. Ik bezoek ook even het ‘Waterlandsmuseum de Speeltoren’.  Met de lift kun je tot op de zolder van de vijfhonderd jaar oude toren komen. Hier is ook een invalidentoilet.

Het voormalige vissersdorp en eiland Marken is met haar houten huizen en smalle steegjes een grote toeristische trekpleister. Ik kan me voorstellen dat de Markers zomers bij de slagboom voor het dorp wel een matrixbord willen, vol. Zelfs op deze koude dag in maart zie ik Japanners door de (privé) tuinen struinen. Op de app van Ongehinderd vind je twee invalidentoiletten. Helaas blijken deze niet open dus uiteindelijk beland ik bij een aardige Marker thuis op de wc!

Klassiek genieten in de Broekerkerk

‘Thuis’ bij Uit de wind kook ik mijn eigen potje. Wat een lekker dagje is dit. De volgende dag slenter ik wat door het mooie authentieke dorpje Broek in Waterland. Wat een plaatje. Eigenlijk leuker dan Marken. Vriendin Marie José komt uit Amsterdam (maar 7 kilometer!) even kijken. We worden verrast door een klassiek concert in de Broekerkerk. Daarna heerlijk en gezellig gegeten bij het Broekerhuis. Hier zit je in de zomer heerlijk buiten op de beschutte binnenplaats. De stapels stoelen in het invalidentoilet zijn dan vast ook weg ;-)

‘Uit de wind’, veel succes met jullie prachtige b&b. Dit moet een succes worden. Bekijk meer foto’s op www.eelkedroomt.nl.

Arrangement

Ook zin in een weekendje Waterland? Rik en Aleid maken er een feestje van. Boek voor 1 mei 2017 minimaal twee nachten o.v.v ‘Bubbels met Eelke droomt’ en bij aankomst staat er een glaasje bubbels met wat hapjes te wachten. Bovendien wanneer je, net als ik, lekker gaat eten (of lunchen) bij het Broekerhuis dan staat daar ook een glaasje bubbels klaar. Check de beschikbaarheid op hun website.

Eelke Kelderman

Eelke Kelderman

Eelke Kelderman kruist in haar rolstoel heel Nederland door om de toegankelijkheid van allerlei accommodaties te testen. Ze deelt haar bevindingen op een website, www.eelkedroomt.nl en Facebook-pagina. Daarnaast schreef ze ook een boek met tips: ‘Bed & Breakfast zonder drempels, 20 rolstoelvriendelijke weekends in Nederland' (te koop online, bij de boekwinkel of ANWB).