Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Kapitein Ronald Keikes (MPS De Zonnebloem): Ready for Roermond!

Dagboek van de kapitein: Ready voor Roermond

05-04-2017
De kapitein van MPS de Zonnebloem doet er alles aan om van elke vaarvakantie een succes te maken. Nieuwe routes en aanlegplaatsen verkennen, bijvoorbeeld. In zijn derde blog waagt het schip zich voor het eerst voorbij Venlo...

"Sinds kort woon ik in Duitsland, vlak over de grens. Zo’n tien kilometer rijden van Roermond vandaan. Grappig genoeg was ik afgelopen zomer voor het eerst in die stad te vinden. We voeren erheen met MPS de Zonnebloem. Voor het eerst verder dan Venlo.

Dat was te danken aan twee nieuwe aanlegsteigers in hartje Roermond. Steigers speciaal voor de cruisevaart. Dat prikkelde de nieuwsgierigheid van mij en de bemanning! Toen we deze zomer vanwege de lage waterstand in Duitsland toch naar een alternatieve route moesten uitwijken, was de keuze snel gemaakt. We wilden die steigers – en de stad – wel eens van dichtbij bekijken. En beoordelen, als een soort testcase.  

Eenmaal op weg tuurden onze passagiers nieuwsgierig uit het raam. Een enkeling maakt zich lichtelijk zorgen. Of we wel door de sluizen konden. Ik stelde hem gerust: natuurlijk, anders hadden we hier nu niet gevaren. De voorbereiding van de tocht is namelijk net zo goed onderdeel van het varen. Waar mag je wel en niet varen? Welke sluizen kom je tegen? Past MPS de Zonnebloem daarin? Hoe manoeuvreren we ons door de smallere Maas? Dat hadden we grondig onderzocht en leidde niet tot problemen. MPS de Zonnebloem was ready for Roermond.

De steiger en de ligplaats voldeden ruimschoots aan onze eisen. De steiger was geschikt voor onze loopplank en lag op nog geen vijf minuten lopen van het centrum vandaan. Belangrijk voor onze vakantiegangers. En er is nog een toeristische attractie binnen 200 meter van onze aanlegsteiger: het gigantische designer-outletcentrum. De jongere vakantiegangers hadden dat al snel ontdekt.

Zelf ben ik ook meteen maar even bij het VVV binnengelopen. Wat een leuke ontvangst kreeg ik daar! Met mijn armen vol folders en brochures kwam ik weer naar buiten. De nieuwe bestemming is toen officieus en inmiddels officieel goedgekeurd. In het nieuwe vaarseizoen gaan we terug naar Roermond. Met twee vakanties zelfs. Zo blijven we nieuwe plekken ontdekken!" 

P.S. Dit seizoen hebben we nog iets nieuws: een drielandenreis, waarbij we aanmeren in Nederland, Duitsland en België!  


Ronald Keikes kapitein MPS de Zonnebloem

Ronald Keikes

Ronald Keikes is de kapitein van ons aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem. Samen met zijn bemanning vaart hij het hele vaarseizoen, over de Nederlandse wateren en richting Duitsland en België.