Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Ank van Ganzewinkel

Nachtje Scheveningen

29-03-2018

Omdat ik 35 werd, hebben mijn moeder en ik een nachtje in Scheveningen geslapen. Altijd fijn: zee, strand, hapje en een drankje en deze badplaats is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Den Haag kun je eenvoudig met tram 9 naar Scheveningen. De tram is aangepast, zodat je er met de rolstoel soepel in rijdt. Een goed begin!

We overnachten in het Ramada hotel in de Zwolsestraat. Niet aan, maar vlak bij de zee. Er zijn kamers met een aangepaste badkamer. Het zijn mooie kamers, waar je zelf ook thee of koffie kunt zetten. En dan horen we ineens een vervelend geluid. Bij de receptie vertellen ze dat dat ons alarm is. We hebben dat per ongeluk geactiveerd. Jammer genoeg heeft het alarm alleen ons geactiveerd en niet de hulpverlener!

Genieten van de zee

Na een kopje thee, lopen we naar zee. Ze zijn hard aan het werk op de boulevard en er wordt ook veel gesloopt. Ze zijn bezig met de aanleg van een verhard pad op het strand.  Helaas is het dus nu nog niet af en er staan ook nog geen strandtenten. Dan maar een stukje taart in een cafeetje op de boulevard, die zijn er genoeg. De meeste hebben een plankje bij de deur liggen, zodat je met een rolstoel naar binnen kunt. Een aangepast toilet hebben ze niet in ons cafeetje, daarvoor moet je naar het shopping center, Shopping by the sea. De wc daar op de begane grond is open tot 18:00 uur. Wil je daarna naar het toilet dan kan dat op de bovenste verdieping tot 22:00 uur. Er is een lift.

s' Avonds gaan we naar het Circustheater en genieten daar van de Lion King. Hier zijn rolstoelplaatsen en een aangepast toilet. De bediening is  vriendelijk en je merkt dat ze gewend zijn rolstoelers te helpen. Na nog een wijntje op de boulevard gaan we terug naar het hotel.

Museumbezoek in Den Haag

Na het ontbijt, waarbij ik geholpen wordt door iemand van het hotel, gaan we naar 'Beelden aan Zee'. Je kunt dit museum in komen door een rolstoellift. Het museum ligt tegen de duinen aan. Hierdoor is het al de moeite waard om even te bezoeken. De museumkaart is hier geldig en er is een ruim invalidentoilet. Na al het moois in het museum lopen we naar de pier. Hier rol je makkelijk naar binnen. We zitten er heerlijk achter het glas in de zon, zo kunnen we toch even dicht bij de zee zitten, boven de zee zelfs!  Op het dak van de pier komen is nu niet mogelijk, de lift is stuk, maar hij is er dus wel!

Op de terugweg kijken we nog even in het museum 'Muzee'. Hier brengen ze de cultuur- en vishistorie van Scheveningen in beeld. Het is in een toegankelijk oud-schoolgebouw dat geeft al een mooie sfeer. Ook hier is een aangepast toilet en geldt de museumkaart. Daarna gaan we in Den Haag Indiaas eten. Ik vind dat zo lekker!! Helaas is het moeilijk binnenkomen in restaurant Taj Mahal. Het is dat ik nog uit mijn rolstoel kan, anders was het niet mogelijk. Het eten is heerlijk. De wc is te bereiken via een lastige trap omhoog!

We hebben twee fijne dagen gehad. Ik ga als 35-jarige weer naar huis. 

Ank van Ganzewinkel

Ank van Ganzewinkel (35) heeft een vrij zeldzame progressieve spierziekte, waardoor ze problemen heeft met haar balans. Ook haar energielevel laat behoorlijk te wensen over. Maar ondanks deze lichamelijke beperkingen gaat Ank niet bij de pakken neer zitten. Ze trekt er regelmatig op uit. Via deze blogs neemt zij de lezer mee in haar wereld.