Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

Vanaf vandaag rijdt door de tuinen van Paleis Het Loo een Zonnebloempendelbus, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Prinses Margriet onthulde samen met een Zonnebloemvrijwilliger en -deelnemer het eerste exemplaar. Het is de officiële start van het project ‘Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen!’.

Samen met Paleis Het Loo zet de Zonnebloem zich in om de toegankelijkheid van het paleis en de paleistuinen te verbeteren. Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij komen er twee aangepaste elektrische pendelbusjes en worden diverse paden op het terrein verhard of speciaal aangelegd. 

Comfortabel rijden

Zonnebloemvrijwilliger Thijs den Otter uit Barneveld en Zonnebloemdeelneemster Monique Keijzer uit Bemmel waren samen met de Prinses de eerste die de pendelbus gebruikten. "Dit is echt een heel goede oplossing", vertelt Monique, zelf afhankelijk van een rolstoel. "En het zit heel comfortabel, ook tijdens het rijden. Je zit goed vast." Volgens Monique zouden andere attracties in Nederland hier een voorbeeld aan kunnen nemen. "Soms kun je in een rolstoel gewoon niet genieten van een attractie, omdat hij niet geschikt is voor mensen in een rolstoel. Van deze busjes zou ik zeker gebruikmaken!"

Handje geven

Beide Zonnebloemers vonden het een hele eer om Prinses Margriet te ontmoeten. "Een handje geven aan de Prinses was toch wel een hoogtepuntje", vertelt Monique enthousiast. "Ik kende haar natuurlijk wel van tv. Heel leuk om haar een keer in het echt mee te maken."

10.000 Zonnebloemers

De Zonnebloem organiseert dit jaar bijna honderd Zonnebloemdagen naar Paleis Het Loo. Dankzij dit project kunnen maar liefst 10.000 ‘Zonnebloemers’ en vele anderen met een fysieke beperking nog meer genieten van een dagje naar het mooie museum