Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Een ballonvaart: eindelijk kon het!

11-11-2014

Na een zomer vol ballonvaarten, naderen we het einde van het seizoen. Een goed moment om terug te blikken op de mooie vaarten die gemaakt zijn. Zoals die van Mari-Anne. Haar droom kwam uit.

Grote wens

“Dit voorjaar was mijn pa op de ‘Supportbeurs’ in Utrecht, een beurs voor mensen met een functiebeperking. Daar zag hij voor de eerste keer de aangepaste mand van de Zonnebloemluchtballon. Meteen schoot hem mijn grote wens te binnen: varen met een luchtballon! Jarenlang kon het niet vanwege mijn rolstoel, maar in deze aangepaste mand wél. Hij regelde het voor mij, als een leuke verrassing.” 

Groot 

“En zo gingen we op een vrijdag naar het van der Valk hotel in Zwolle, waar de rolstoelbus op ons stond te wachten. Uitstekend geregeld allemaal. Van daaruit was het een paar minuten rijden en zagen we de ballon op de grond liggen. Wat was die groot! Als je een ballon in de lucht ziet, weet je wel dat hij groot moet zijn. Maar je ziet het pas echt als je er vlakbij staat.” 

Koeien 

“De warme lucht ging in de ballon, iedereen zat in de mand (met twee aangepaste, verstelbare stoelen) en bijna zonder dat wij het in de gaten hadden zaten we ineens zomaar duizend meter boven de grond. Niet voor te stellen, zo mooi! We hadden prachtig weer en konden dus goed uitkijken. De koeien waren zwart-witte stipjes in de diepte. De schaduw van de luchtballon gleed langzaam over de grond.” 

Ervaren piloot 

“Zenuwachtig was ik niet, maar wel een beetje blij-gespannen. Het was voorbij voordat ik het in de gaten had. De landing verliep lekker rustig, want wij hadden een ervaren piloot, die het uitstekend heeft gedaan.” ‘Echt, het was één van de mooiste dingen, die ik de laatste jaren heb meegemaakt. Het is ook zeker iets om ook aan andere rolstoelers aan te raden!”

Ballonvaart