Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een ballonvaart: eindelijk kon het!

11-11-2014

Na een zomer vol ballonvaarten, naderen we het einde van het seizoen. Een goed moment om terug te blikken op de mooie vaarten die gemaakt zijn. Zoals die van Mari-Anne. Haar droom kwam uit.

Grote wens

“Dit voorjaar was mijn pa op de ‘Supportbeurs’ in Utrecht, een beurs voor mensen met een functiebeperking. Daar zag hij voor de eerste keer de aangepaste mand van de Zonnebloemluchtballon. Meteen schoot hem mijn grote wens te binnen: varen met een luchtballon! Jarenlang kon het niet vanwege mijn rolstoel, maar in deze aangepaste mand wél. Hij regelde het voor mij, als een leuke verrassing.” 

Groot 

“En zo gingen we op een vrijdag naar het van der Valk hotel in Zwolle, waar de rolstoelbus op ons stond te wachten. Uitstekend geregeld allemaal. Van daaruit was het een paar minuten rijden en zagen we de ballon op de grond liggen. Wat was die groot! Als je een ballon in de lucht ziet, weet je wel dat hij groot moet zijn. Maar je ziet het pas echt als je er vlakbij staat.” 

Koeien 

“De warme lucht ging in de ballon, iedereen zat in de mand (met twee aangepaste, verstelbare stoelen) en bijna zonder dat wij het in de gaten hadden zaten we ineens zomaar duizend meter boven de grond. Niet voor te stellen, zo mooi! We hadden prachtig weer en konden dus goed uitkijken. De koeien waren zwart-witte stipjes in de diepte. De schaduw van de luchtballon gleed langzaam over de grond.” 

Ervaren piloot 

“Zenuwachtig was ik niet, maar wel een beetje blij-gespannen. Het was voorbij voordat ik het in de gaten had. De landing verliep lekker rustig, want wij hadden een ervaren piloot, die het uitstekend heeft gedaan.” ‘Echt, het was één van de mooiste dingen, die ik de laatste jaren heb meegemaakt. Het is ook zeker iets om ook aan andere rolstoelers aan te raden!”

Ballonvaart