Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Test: toegankelijkheid poppodia

06-01-2015

Test Martini Plaza, Groningen 

Marjolijn Kapteijn (43) ging naar 3JS live in concert: “Wat een mooi gebouw, en goed toegankelijk ook! Al is het invalidentoilet verstopt in een afgelegen gangetje op de eerste verdieping. En ook moeilijk bereikbaar omdat je door een reeks klapdeuren moet. Maar de concertzaal is prima toegankelijk. Ik rolde naar voren, zodat ik de 3JS goed kon bekijken. Toen er plotseling mensen voor me gingen staan, rolde ik gewoon tot het podium. Je bent een fan of je bent het niet!” 

Informatie over toegankelijkheid is te vinden op www.martiniplaza.nl/faq 

Test Ziggo Dome, Amsterdam 

Dirk-Jan (42) ging naar Kings of Leon: “Ik had niet verwacht dat een dergelijk gebouw zo toegankelijk zou zijn. Er is zelfs een ruime rolstoeltribune. Minder positief is dat die te ver van het podium zit om de band goed te kunnen zien. Gelukkig hoefde ik door het grote scherm niets te missen. Ik ging bijna nooit naar concerten, omdat ik twijfels had over de toegankelijkheid en het zicht. Nu wil ik nog wel eens!” 

Meer info op www.ziggodome.nl/toegankelijkheid/ 

Test Ahoy, Rotterdam 

Yasmine Chaibi (29) ging naar De vrienden van Amstel Live: “Ik ga veel naar concerten: Ahoy, Ziggo Dome, België, Londen. Sinds de verbouwing van Ahoy kom ik er graag. Vroeger zat het rolstoelpodium achteraan. Nu is het rolstoelpodium naar voren verplaatst, waardoor je alles goed kunt zien. Er is nu een speciale uitgang voor rolstoelers, dat voelt veiliger dan met de massa naar buiten gaan. Verbeterpuntje: de mensen die rondlopen met een biertap moeten de rolstoeltribune niet overslaan. Ik lust ook wel wat!” 

Test TivoliVredenburg, Utrecht 

Gert-Jan van Zetten (44): “Onlangs ben ik hier rondgeleid, samen met vrienden die ook in een rolstoel zitten. Ik kon overal goed naar binnen. De grote zaal en de kleine zaal voor klassieke muziek hebben aparte plekken voor rolstoelgebruikers, die bereikbaar zijn met een plateaulift. Die heb ik getest – en ik pas erop! In de Ronda-zaal heb ik later een voetbalwedstrijd bijgewoond. Op het balkon zijn goed bereikbare rolstoelplaatsen. Nadeel is dat je zó hoog zit dat je het gevoel hebt niet bij de zaal te horen. Maar bij een concert beleef je dat misschien anders.” 

Test Gelredome, Arnhem 

Marjolein Beynon (36) ging naar het Mega Piraten Festijn: “Het gebouw is prima toegankelijk. Fijn dat er een aparte ingang voor rolstoelgebruikers is. Een beveiliger bracht ons groepje naar een ring tussen de grasmat en de tribunes. Helaas kregen we een plekje achteraan, waar we het podium nauwelijks konden zien. We keken bovendien uit op allerlei kraampjes. Gelukkig kregen we later een plekje verder vooraan. Ik hou van Nederlandstalige muziek en kan alles lekker meezingen. Supergaaf!” 

Op www.gelredome.nl is geen informatie te vinden over toegankelijkheid. Via www.rolstoeltickets.nl zijn rolstoelplaatsen te reserveren. 

Test Philips Stadion, Eindhoven 

Karin Wolters (43) uit Leiderdorp ging naar Guus Meeuwis: “Ik kon Guus bijna aanraken, zo dicht zat ik bij het podium. Gaaf! Er zijn 200 speciale rolstoelplekken langs het veld. Ik ging voor de tweede keer met de Zonnebloem naar een concert van hem, en het was weer hartstikke leuk. Ik ga graag uit, ook naar het theater. En liefst met de Zonnebloem, omdat er dan vrijwilligers meegaan. Door mijn beperkte handfunctie kan ik niet zelf een drankje halen. In dit stadion kom je met je rolstoel trouwens toch niet bij de bar. Daar is het veel te druk. Verder is het prima toegankelijk allemaal.” 

Meer info over de toegankelijkheid van uitgaansgelegenheden in Brabant is te vinden op: www.toegankelijkbrabant.nl