Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kick-off Doe mee en doneer een Diner

Kick-off actie van Jumbo 'doe mee en doneer een diner'

Dit najaar kunnen weer duizenden mensen in heel Nederland genieten van een kerstmaaltijd, gedoneerd door Jumbo. Een bijzondere actie, waar ook de Zonnebloem aan meedoet. Op 29 september was de landelijke kick-off in Amsterdam en werden de gerechten ‘voorgeproefd’.

Aanwezig bij de kick-off waren Jumbo en alle maatschappelijke organisaties die meedoen met de actie. Op het menu stonden de drie gerechten die klanten in de Jumbo-supermarkten de komende maand kunnen doneren aan deze goede doelen: een champignonsoepje als voorgerecht, penne met zalm als hoofdgerecht en een feestelijk toetje met kersen.

Sociaal isolement

“Stuk voor stuk heerlijke gerechten”, vertelt Patricia Huncks. De Amsterdamse gaat vaker mee met uitjes van de Zonnebloem in Amsterdam-Noord en schoof ook vandaag graag aan in haar rolstoel. Patricia raakte halfzijdig verlamd door een hersenbloeding. “Zelf probeer ik nog alles uit het leven te halen. Ik onderneem veel, ook met de Zonnebloem. Maar ik weet hoe makkelijk je met een handicap in een sociaal isolement terecht kan komen. Daarom is deze actie, waarbij mensen met een lichamelijke beperking in leuk gezelschap kunnen eten, heel belangrijk. Anders kruipen ze te veel in hun schulp. Zeker in de decembermaanden, maar ook daarna.”

Kerstdiners

De actie ‘Doe mee en doneer een diner’ start 30 september in de winkels van Jumbo. Een aantal weken lang kunnen klanten tijdens het boodschappen doen een speciale coupon afrekenen, die goed is voor een voor-, hoofd- of nagerecht. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. Alle ingrediënten worden in pakketten verdeeld onder goede doelen. Honderden afdelingen van de Zonnebloem kunnen zo een gezellig kerstdiner of -lunch bereiden voor een klein groepje deelnemers.