Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Hulpmiddelen ontdekken met Scouters

Stel: je hebt een lichamelijke beperking. Maar je wilt er wel op uit. En ook thuis wil je graag zo zelfstandig mogelijk blijven leven. Een nieuwe website geeft in een paar klikken zicht op alle oplossingen en hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen.

Initiatiefnemer Sanne Gooskens kwam op het idee voor scouters.nl toen haar broer op 26-jarige leeftijd een dwarslaesie kreeg. “Na een lange revalidatie vond hij een eigen woning. Hij had er genoeg van om patiënt te zijn en ging op zoek naar oplossingen en hulpmiddelen om zelfstandig te kunnen leven. Dat was een hele zoektocht. Toevallig waren mijn vader en oma op dat moment ook op zoek naar hulpmiddelen, omdat ze respectievelijk slechthorend en beperkt mobiel zijn. Ik hoorde ze vragen: ‘Waarom is er geen leuke site met onafhankelijk advies en mooie hulpmiddelen?’”

Onafhankelijk

Sanne besloot zelf zo’n site te ontwikkelen en ging samen met haar collega Erica Bouma “als een razende aan de slag”. De site moest geen commerciële webwinkel worden, maar een onafhankelijk platform. Dat betekende onder meer: steun vinden van bijvoorbeeld patiënten- en belangenverengingen. “We hadden geen ‘naam’, alleen een vernieuwend plan. Gelukkig vonden we mensen die in ons en ons idee geloofden. Met steun van verschillende fondsen kregen we de financiering van de site rond.”

Snel antwoord

Het resultaat mag er zijn. Scouters.nl is een frisse en gebruiksvriendelijke site. Je klikt op een type activiteit waar je hulp bij wilt en hebt snel een overzicht van innovatieve producten, met recensies en waar je ze kunt kopen. “We zijn continu op zoek naar de beste oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen”, zegt Sanne. “We hebben ons uiterste best gedaan ons in de vraag van verschillende gebruikers te verplaatsen. Daar hebben veel mensen met een blessure of bewegingsbeperking ons bij geholpen.”

Samen in beweging

Als het aan de oprichters ligt, moet scouters.nl een site van en voor mensen met een bewegingsbeperking worden. Erica: “We zien nu al dat bezoekers hun eigen oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen delen. Zo wordt Scouters steeds completer. We hopen dat het een community wordt. Waar je binnen een makkelijk toegankelijke, leuke en inspirerende omgeving onafhankelijk advies en mooie hulpmiddelen vindt, zodat je beter beweegt en vooruit komt. Dat zou fantastisch zijn!”