Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Schapen hoeden

"Ik ga overal op af"

17-06-2016

Cora Vermaas is het liefste buiten. In de polder, dicht bij haar huis, ontmoette ze schapenhoeder Thomas. Het klikte en nu helpt ze hem met schapenhoeden. In haar outdoor-rolstoel gaat ze achter de kudde aan.

“De polder is mijn achtertuin. Als het effe kan, rijd ik er elke dag naartoe. Ik ben echt een buitenmens. Zalig die frisse lucht, dat gevoel van vrijheid. Als ik eens minder lekker in mijn vel zit, is dat hier zo over. Omdat mijn voet door artrose is scheefgegroeid en het vaak blubberig is, heb ik een speciale outdoor rolstoel. Banden met extra profiel zorgen voor meer grip en grote accu’s voor meer vermogen en trekkracht dan een gewone rolstoel. Dat komt van pas als ik over een heuvel of door een kuil moet crossen om een schaap te vangen. 

Ik ga achter de kudde aan om te voorkomen dat er schapen achterblijven. Thomas en zijn schaapshond Maggie kunnen dat niet altijd zien. Soms is er een lammetje dat niet mee kan komen, of een schaap met een manke poot. Mijn honden helpen me met alles. Ziva, mijn hulphond, helpt me in en uit mijn jas en raapt mijn sleutels op als de schapen die in het gras hebben getrokken. Schaapshond Joy, een bordercollie, is mijn extra paar ogen. De schapen kennen ons ondertussen en reageren op mijn stem. Laatst werd ik gebeld dat er vijf waren uitgebroken. Thomas woont ver weg, daarom ben ik in mijn eentje naar de schaapskooi gegaan. Dan vergeet ik mijn rolstoel. Ik ga overal gewoon op af.”