Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
huisbezoek Gerry

“Gerry brengt de wereld bij me binnen”

29-01-2018

Vrijwilliger Gerry Smink gaat sinds september vorig jaar elke twee weken op de koffie bij mevrouw Beekhuizen. Dit momentje samen, het één-op-één-contact, is iets waar mevrouw Beekhuizen zich erg op verheugt. “Gerry brengt de wereld bij me binnen. Dat is zo belangrijk als je zelf niet meer makkelijk buiten de deur komt. Ik kom weinig onder de mensen.”

Samen koffie drinken

Als Gerry in de deuropening verschijnt, staat de koffie al klaar. Des te sneller kan het tweetal doen wat ze zo graag samen doen: praten. “We hebben het over van alles”, zegt mevrouw Beekhuizen. “Over het leven, over wat we op televisie hebben gezien. We hebben ook dingen gemeen. Zo hebben we allebei gewerkt, allebei een gezin.”

Waardevol contact

Gerry knikt instemmend. “Ik vind het ook leuk als ze verhalen over vroeger vertelt. Het is zo boeiend om te horen wat ze allemaal heeft meegemaakt. Zo hard als ze heeft gewerkt in haar leven. Zo flink als ze was en is. Van haar hoor ik dingen die alleen een ouder iemand je kan vertellen. Dat vind ik heel waardevol en verdiept ook mijn eigen interesses.”

Vertrouwd gevoel

De twee zien elkaar ook bij Zonnebloemactiviteiten. “Daar ga ik nog wel naartoe. Met mijn scootmobiel. Ook al voel ik me daar niet meer zo veilig op sinds ik bibberig ben. Maar de Zonnebloem is te belangrijk voor me. Zelfs al kan ik mijn scootmobiel niet meer altijd recht sturen, ik ga erheen. Je kent elkaar. En ook als je je niet goed voelt, is dat geen bezwaar. Dat vertrouwde gevoel heb ik bij Gerry ook. Als ik niet lekker in mijn vel zit, voelt ze dat meteen aan. Haar rust en haar belangstelling op zo’n moment betekenen heel veel voor me.”

Zoveel voldoening 

Gerry is nog niet zo lang vrijwilliger bij de Zonnebloem. “Ik ben het vrijwilligerswerk ingerold door mijn man, die actief is bij de Zonnebloem. Ik dacht in eerste instantie: ik kijk het een halfjaar aan. Maar het geeft me nu al zo veel voldoening dat ik het niet meer zou willen missen.” Mevrouw Beekhuizen klinkt dit als muziek in de oren. “Ik wil jou ook echt niet meer missen.”

Ook bij jou in de buurt

Ons bezoek aan huis is voor iedereen met een fysieke beperking. Jong en oud en door het hele land. Wil je ook bezoek aan huis ontvangen? Of graag met iemand de deur uit voor een ommetje, een bezoek aan de markt, het winkelcentrum, een park of om je plaatselijke voetbalclub aan te moedigen? Laat het ons weten. Ook bij jou in de buurt is een lokale Zonnebloemafdeling actief.