Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zomers Zonnebloemuitje: jongerenafdeling gaat zeilen

De unieke ervaringen die anders niet mogelijk zouden zijn. Voor die hoogtepunten is Kim Ketel lid van de Zonnebloemafdeling Jong Groningen en Drenthe. Ze schreef zich dan ook direct in toen er een zeilactiviteit op stapel stond. Kim: 'Ik vind alles wat met watersport te maken heeft ontzettend leuk, dus deze activiteit paste perfect bij mij.'

Kim (36) woont in het bruisende Groningen, sinds ze daar voor haar studies Voeding en Diëtetiek en Psychologie naartoe verhuisde vanuit een dorpje bij Emmeloord. "Hartstikke mooi daar, maar in de stad is veel meer te doen. Dus ik ben gebleven en heb hier een mooi leven met een fijne vriendenkring opgebouwd. In combinatie met mijn werk en mijn voorliefde voor eropuit gaan, heb ik een vrij druk bestaan. Een week vakantie is bij mij bijvoorbeeld zo volgepland." 

Fervent watersportliefhebber 

Daarnaast is ze ook nog lid van Zonnebloemafdeling jong Groningen en Drenthe. "Een vriendin introduceerde mij hier. Dankzij haar heb ik hier ontzettend toffe dingen meegemaakt. Zo was ik op Koningsdag in 2016 aanwezig bij de plechtigheid in de Martinikerk, waar alleen genodigden mogen komen." 

"Ik ben ondernemend, maar er zijn activiteiten die ik alleen met hulp kan doen. Ik werd geboren met een hersenbeschadiging waardoor mijn motorische deel is aangetast en ik ben spastisch. Watersporten kan ik bijvoorbeeld niet op eigen houtje, terwijl ik dat wel ontzettend graag doe. Toen de Zonnebloem laatst ging zeilen bij Haren, heb ik me dus direct aangemeld."

De tekst gaat verder onder de foto

Zeilen met privé-gids

Hoewel Kim al twee keer met SailWise op zeilvakantie ging, geeft ze direct toe dat ze eigenlijk niet kan zeilen. "Ik vaar vooral graag mee. Deze zeilboten waren ook weer anders, je kon er met maximaal twee mensen in. Nadat ik en nog wat andere deelnemers met een speciale takel in de boten waren geholpen, stapte vrijwilliger Geert bij mij in. Hij bleek alles te weten over de omgeving én wist veel van zeilen. Met zijn aanwijzingen kwam het helemaal goed. De wind was trouwens perfect en ook het zonnige weer was zo fantastisch. Als het nog eens georganiseerd wordt, zou ik gelijk weer meegaan." 

De hele dag op het water

Na een break voor een heerlijke lunch op het terras, ging Kim onverwacht nog eens de boot in. "Er was een safety boat die de zeilers in het oog hield. Dus ik dacht: ik vraag of ik met die boot kan meevaren als de middaggroep gaat zeilen. Er was plek en ik mocht mee. Ik ben dus bijna de hele dag op het water geweest en daar heb ik enorm van genoten. Het was een geweldige dag, dat doen ze echt top bij de Zonnebloem." 

Meld je aan bij de Zonnebloem

Wil je ook op pad met de Zonnebloem? Er is altijd een afdeling bij jou in de buurt. We zijn er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Bekijk onze website om de dichtstbijzijnde afdeling te vinden.

Zonnebloem zeilen

  Zeilen zonnebloem

 Zonnebloem zeilen

 

Zonnebloem zeilen