Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Leontine huishouden

Ik run het huishouden vanuit mijn bed

21-12-2016

Leontine Nederlof (39) heeft een bijzonder gezin. Zelf is ze aan bed gebonden door een erfelijke aandoening van het bindweefsel. Haar dochters Evi (11) en Mara (13) hebben dezelfde aandoening, zij gebruiken buitenshuis een rolstoel. Wat komt er kijken bij het reilen en zeilen in dit huishouden?

“Ik heb de geweldigste echtgenoot ter wereld. Hij doet de boodschappen en de was, hij kookt en zorgt voor ons. Dat kan hij niet alleen, want ik moet bij vrijwel alles geholpen worden, zelfs bij het wisselen van houding. Omdat ook Evi en Mara hulp nodig hebben, is hier de hele dag iemand aanwezig. We hebben een vertrouwde hulp, die we inhuren via een persoonsgebonden budget. Als er iets is, kan ik haar altijd bellen. Ze is in ons gezin gegroeid. Daarnaast is er mantelzorg. Het weekend is voor het gezin, dan komt er geen hulp van buiten.

Mijn hulphond Handsome helpt me ’s avonds met uitkleden door mijn sokken en mijn broek uit te trekken. Hij kan ook deuren voor me openen, lampen aan doen en spullen voor me pakken. Het voelt vooral heel veilig om Handsome in de buurt te hebben. Hij signaleert ook als ik me niet lekker voel en haalt dan mijn man.

Wij wonen gewoon in een doorsneewoning, maar wel een met aanpassingen zoals een rolstoeltoegankelijke badkamer, een aangepast toilet en een traplift. De woonkamer heeft ook een uitbouw, zodat er beneden genoeg ruimte is voor mijn bed én alle rolstoelen. Een fijne plek om alsgezin bij elkaar te zijn!”

Lees meer over Leontine Nederlof