Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Ongehinderd op rally-avontuur tijdens de SLS Classic

Ongehinderd op rally-avontuur

07-09-2016

Hij mag sinds een motorongeluk een rolstoel nodig hebben: Gerard de Nooij is zijn liefde voor autorijden nooit verloren. Afgelopen weekeinde ging de oprichter van Ongehinderd zelfs van start in de vierdaagse rally Spa-Luxemburg-Scheveningen.

Met Ongehinderd maakt Gerard de Nooij zich al enkele jaren sterk voor een toegankelijker Nederland. Via een veelgebruikte site en app kun je de toegankelijkheid van locaties vooraf bekijken, of zelf een beoordeling invoeren.

Maar ook privé verlegt Gerard nog steeds grenzen. In aangepaste auto’s racet hij in '12 en '13 op het Zandvoortse circuit. En vorige week reed hij zijn eerste rally, op uitnodiging van de SLS Classic en de Bart de Graaff Foundation (Gerard is één van Barts Bikkels). Met zijn vriendin als navigator vertrokken ze uit Spa voor de vierdaagse rally waarin klassieke auto’s via Luxemburg naar Scheveningen rijden.

Hoe was het?

“Heel erg gaaf! We hadden het nooit eerder gedaan en rallyrijden én navigeren is echt wel een opgave. Maar we hadden ons goed voorbereid. Veel met ervaren rallyrijders gesproken. Die hebben ons instructie gegeven en uitgelegd wat voor trucjes van de parcoursbouwers je onderweg zoal kunt tegenkomen. En dat hielp. Al maakten we in de eerste uren wel gelijk alle beginnersfouten. Maar daar leer je ook weer van!”

Waar reden jullie eigenlijk in?

“Een schitterende BMW 2000, uit 1968. Die is door Welzorg Auto op Maat aangepast, met gas- en rembediening aan het stuur. Zodat ik ondanks mijn dwarslaesie de auto kon besturen. En daarnaast zijn er dan nog de rallybenodigdheden ingebouwd, zoals een kompas, een atoomklok en stopwatch. Heerlijk om in zo’n klassieker te rijden.”

Inspannend, lijkt me…

“O, zeker. ’s Avonds waren we helemaal op. Wel heb ik nog voor alle deelnemers en aanhang een speech gehouden over mijn bedrijf en hoe het allemaal begonnen is. Het was een enorm drukke dag, maar we waren erg voldaan. Alleen eindigde het avontuur toen al snel, want ik werd die nacht behoorlijk ziek. Echt zonde. Later dat weekeinde kwamen we in Eindhoven wel nog enkele rallyrijders tegen. En toen ging het gelijk weer kriebelen. Ik ga dit echt vaker doen.”

Nu ik je toch spreek: hoe gaat het met Ongehinderd?

“Prima! We zijn druk bezig, op allerlei fronten. Met het keuren van locaties voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, het uitbreiden van ons team van keurmeesters… En de Week van de Toegankelijkheid staat voor de deur. Die ‘vieren’ we door weer een aantal nieuwe gemeenten aan onze site toe te voegen. En we zetten flink in op de toegankelijkheid van restaurants, want het thema dit jaar is ‘Aan Tafel’. Wordt vervolgd, dus!”

Ongehinderd op rally-avontuur tijdens de SLS Classic