Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
ZON duo Bianca en Amy netflixen

Bianca en Amy snoepen van Netflix

26-10-2016

Er gaat niets boven een middagje ‘Netflixen’. Althans niet voor Bianca en Amy. Toen ze elkaar ontmoetten via de Zonnebloem bleken ze ‘verslaafd’ aan dezelfde serie. Niet lang erna werd hun Netflix-middag – en een hechte vriendschap – geboren.

Netflix aan. Chips op tafel en wat te drinken erbij. Bianca en Amy brachten begin dit jaar heel wat uurtjes samen door op de bank. “Elke dinsdag verscheen een nieuwe aflevering van ‘Pretty Little Liars’. Een Amerikaanse serie die we allebei fanatiek volgen”, vertelt Bianca. “Maar”, vult Amy lachend aan, “eigenlijk was het ook een mooi excuus om gezellig bij te kletsen en wat te snoepen. Het is stiekem onze snoepmiddag.”

Melige humor

Bianca en Amy kennen elkaar nu een jaar. Ze zijn hecht vanaf het moment dat Amy voor het eerst op bezoek kwam als Zonnebloemvrijwilliger. “We hebben meteen twee uur zitten kletsen”, herinnert Amy zich. Bianca vertelt: “We zijn ongeveer even oud, hebben dezelfde melige humor en staan op dezelfde manier in het leven. Positief, maar realistisch over wat wel en niet gaat.”

Moeilijke tijd

Daarmee doelt Bianca op de handicap die ze vier jaar geleden opliep na een ruggenmergontsteking. Ze werd daardoor afhankelijk van een rolstoel. “Dat was een moeilijke tijd. Gevoelsmatig hoorde ik niet bij de ‘gezonde’ wereld, maar ik voelde me ook niet thuis bij de ‘gehandicapten’. Toen ik merkte dat ik in een isolement begon te raken, heb ik besloten om toch de Zonnebloem te benaderen. Een hele stap voor mij. Maar de juiste. Want toen stond Amy op de stoep.”

Dagjes weg

De twee vriendinnen kunnen samen de wereld aan en gaan graag op pad. “Een van onze eerste uitjes was samen carnaval vieren. Een uitdaging in een rolstoel, maar we vonden overal een oplossing voor. We zijn pas ook weer op stap geweest, naar de Apenheul”, vertelt Amy. Voor de Zonnebloem organiseren ze samen de maandelijkse themamiddagen voor de doelgroep 40-65 in de regio Venray, onder de noemer ‘De Zonnepitten’. “Kalligrafie, knutselen, een info-dag over omgaan met geld. Thema’s die mensen van onze leeftijd interessant en leuk vinden. Die kar trekken we samen.”

Waardevol

Voor zowel Amy als Bianca is de vriendschap heel waardevol. “Amy vergroot mijn wereld. Door haar kom ik op allerlei leuke plekken en lach ik volop. Hoe diep ik ook zit, zij maakt me aan het lachen. En zij begrijpt het volledig als ik een afspraak moet verzetten omdat ik weinig energie of veel pijn heb. Zonder dat ze me ‘pampert’, want daar zit ik niet op te wachten.”

Sterk

Amy wordt emotioneel als ze dat hoort. “Dat doet me veel. Vooral omdat ze misschien niet beseft hoe sterk ze zelf is. Ze kan eigenlijk zoveel zelf en klaagt weinig. In mijn ogen is ze gewoon een jonge gezonde vrouw die van alles wil ondernemen. Net als ik. Dat ik haar duw bij een dagje Apenheul, merk ik niet eens meer.”

ZON duo Bianca en Amy netflixen