Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Santa Run Prinsenbeek

Kerstmannen lopen voor paasstukjes

21-12-2016

Een prachtig gezicht. Ruim 150 kerstmannen die in een grote stoet door het park van Prinsenbeek lopen. De ene kerstman wat harder dan de ander, maar allemaal met hetzelfde doel: geld ophalen voor onder meer de lokale Zonnebloem.

De start van de Santa Run vond plaats op de schaatsbaan van Prinsenbeek, onderdeel van het winterse festival WinterWonderBeek. Na een gezamenlijke warming-up liep de groep verklede enthousiastelingen op eigen tempo een parcours vanaf de Markt door het park Over-Bos. Dat was voor de gelegenheid aangekleed met honderden waxinelichtjes.

Twee goede doelen

Voor het eerst had Prinsenbeek een eigen Santa Run, voortgekomen uit een samenwerking van WinterWonderBeek en de jaarlijkse Overbosloop in de stad. Vrijwilliger Anton Hoeven van de afdeling Prinsenbeek was verrast. “De inschrijfkosten van alle 150 deelnemers gaat naar twee goede doelen, waaronder onze afdeling. Dat is een aardig bedrag, waarvan wij weer iets moois kunnen organiseren.”

‘Creadoemiddag’

Wat dat precies wordt, daar heeft Anton ook al een idee over. “Dit jaar organiseerden we voor het eerst een creatieve middag, een ‘creadoemiddag’ zoals we het noemen. Dat sloeg zó aan dat we dat weer willen doen. Deze keer in paassfeer, met paasstukjes maken of bloemschikken. Met de opbrengst van de run kunnen we dat zeker bekostigen.”

Interesse om met de Zonnebloem of voor de Zonnebloem een actie te starten? Lees dan snel meer op onze actiepagina.

Santa Run Prinsenbeek