Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Kerstdiner Feijnoord

Kerstdiner in Feijenoord: 'proeven' van een andere cultuur

22-12-2016

Kerst vier je samen. Dat dit over alle grenzen heen gaat, bleek deze week tijdens een bijzonder kerstfeest. De Rotterdamse Zonnebloemafdeling Feijenoord genoot samen met Turkse dames uit de wijk van Nederlandse en Turkse gerechten.

Voor het eerst organiseerde de lokale Zonnebloem in Feijenoord een kerstfeest samen met speeltuinvereniging De Klimroos  Bij deze vereniging volgen veel allochtone wijkgenoten een taalcursus. Veelal Turkse dames, voor wie het niet altijd even makkelijk is om contact te hebben met andere wijkbewoners. Dit kerstfeest was bedoeld om die drempel een beetje te verlagen.

En wat verbindt nu beter dan lekker eten? De Zonnebloemdeelnemers kregen een warm welkom en waren onder de indruk van de heerlijke zelfgemaakte Turkse hapjes. Al smullend raakten steeds meer mensen met elkaar in gesprek. Zowel de Turkse dames als de Zonnebloemdeelnemers waren dan ook erg enthousiast over het feest. 

Kerstdiner Feijnoord