Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
cheque overhandiging

Meer vrijetijdslocaties beter toegankelijk

21-03-2017

Veel mensen met een lichamelijke beperking hebben grote moeite om een dagje eropuit te gaan. Zij willen wel, maar ervaren obstakels bij de vrijetijdslocaties in Nederland. De Zonnebloem werkt daarom aan het toegankelijker maken van onder meer dierentuinen, musea en pretparken. Zo kunnen veel meer mensen met een lichamelijke beperking genieten van een dagje uit. Met de donatie van 65.000 euro van Stichting Specsavers kan de Zonnebloem meer en meer vrijetijdslocaties testen op en adviseren over hun toegankelijkheid voor bijvoorbeeld rolstoel-, rollator- en scootmobielgebruikers.

“Wij willen alle obstakels wegnemen die 1,4 miljoen Nederlanders met een lichamelijke beperking ervaren en hen tegenhouden zelf eropuit te gaan. Zonnebloemdeelnemers en Zonnebloemvrijwilligers doen toegankelijkheidsonderzoeken bij bijvoorbeeld dierentuinen, musea en pretparken. De onderzoeken geven de locaties volop inzichten in hun toegankelijkheid. Kleine, betaalbare aanpassingen zijn vaak al grote verbeteringen voor mensen met bijvoorbeeld een rollator of rolstoel. Daarnaast geven we workshops ‘Gastvrijheid en toegankelijkheid’ aan medewerkers van die vrijetijdslocaties. Daarin staan bewustwording, bejegening en kennis centraal. Door de financiële bijdrage van Stichting Specsavers Steunt kunnen we tientallen andere vrijetijdslocaties toegankelijker maken. Daarvoor zijn wij ontzettend dankbaar”, vertelt Matthijs de Bruin, programmamanager van Zonnebloemproject ‘Iedereen doet mee’.

Specsavers biedt met haar stichting jaarlijks honderden goede doelen een helpende hand, veelal op lokaal niveau. De Zonnebloem is het landelijke goede doel waarvoor de stichting in 2016 heeft gespaard. Voor elke klant die een montuur of hoortoestel bij Specsavers koopt, doneren de winkels een vast bedrag aan onze vereniging. Aan het einde van het spaarjaar ontvangen alle  goede doelen een donatie.

‘’Wij vinden het belangrijk dat mensen ongehinderd door het leven kunnen gaan. Dat doen we door het aanbieden van professionele  oog- en hoorzorg, maar dus ook door in dit project te investeren. De Zonnebloem verricht al jaren ontzettend goed werk om mensen een onbezorgd dagje uit te bezorgen en dat ondersteunen we graag. Afgelopen jaar hebben we met een groep collega’s deelgenomen aan ‘Het andere bedrijfsuitje’ van de Zonnebloem waarbij we met Zonnebloemdeelnemers de toegankelijkheid van het Kröller Müller getest hebben. Hoewel dit museum al goed scoort op toegankelijkheid zijn zij graag een museum voor iedereen en staan ze altijd open voor verbetering. Het was ontzettend waardevol om met eigen ogen te zien tegen wat voor obstakels een rolstoelgebruiker zowel aanloopt’’, aldus Wieteke van Hunnik, hoofd PR van Stichting Specsavers Steunt.