Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Vaarvakantie Jannie detail

'Zo wil ik elke dag wel wakker worden'

28-03-2017

Ons vaarseizoen is begonnen. Jannie van Nieuwkasteele (46) uit Spijkenisse ging mee met één van de eerste vaarreizen. Nadat ze haar watervrees had overwonnen, begon het grote genieten. “Het ene moment vergaap je je aan de Dom van Keulen. Dan smul je van pizza-ijs op een gezellig terras in een pittoresk plaatsje. Dankzij de Zonnebloem kan ik zelf op ontdekking, dat betekent heel veel voor mij.”

“Ik was voor de allereerste keer op een boot. Van te voren vond ik het als ik heel eerlijk ben, zelfs een beetje eng. Maar eenmaal aan boord was het zover. Je merkt amper dat je vaart, alleen even bij het afmeren. En het schip is zo prachtig mooi, echt een belevenis. Ik kon niet geloven dat er een lift in zat, een badkamer met verwenbad en zelfs een kapsalon!

Het is zes jaar geleden dat ik voor het laatst op vakantie was geweest en ik verlangde er echt naar. Ik ben al vaker met de Zonnebloem mee geweest, met jongerenreizen in eigen land. Dit keer wilde ik eens wat anders proberen. Zelf op vakantie gaan is voor mij geen optie, omdat ik zorg nodig heb. Dan moet ik een beroep doen op mijn ouders en ik wilde juist graag lekker alleen weg. Mensen ontmoeten, andere gesprekken voeren, zelf op ontdekking. Dankzij de Zonnebloem kan dat.

Kaartje sturen

Toen ik aan boord kwam viel het me op dat er vooral oudere vakantiegangers waren. Ik was benieuwd of ik wel aansluiting zou vinden met de groep. Maar dat ging vanzelf. Mensen spraken me heel makkelijk aan. Mijn hutgenoot Lien was een lieve oude dame met wie ik de grootste lol had. We hebben ook adressen uitgewisseld, zodat we elkaar nog eens een kaartje kunnen sturen. Ook met de vrijwilliger die me verzorgde en die toevallig ook Jannie heet, voelde ik meteen de juiste chemie. We hebben wat afgelachen samen.

Pizza-ijs in Andernach

Van de reis zelf heb ik erg genoten. Je moet niets en alles mag. Heerlijk! Wil je op excursie, dan kan dat. Maar het hoeft niet. En wat is het mooi. Hoe verder je Duitsland invaart, hoe mooier de natuur wordt. En in de plaatsen waar je afmeert beleef je elke keer wat anders. Zo kijk je je ogen uit in de imposante Dom van Keulen en even later geniet je van een bord pizza-ijs, echt iets unieks van Andernach, op een gezellig terras.

Een feestje

De reis was echt een onvergetelijke ervaring. De dag begint al als een feestje als je de gordijnen openschuift en meteen geniet van een uniek uitzicht. Met wijnranken langs het water of een fraai oud kerkje. Liggend op bed genieten van sightseeing, waar maak je dat nou mee? Zo wil ik elke dag wel wakker worden. Als het kon, ging ik zo weer.”