Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Feyenoord kampioen in de Kuip met afdeling Voorburg

Jaloers op oma in de Kuip

15-05-2017

Op je 88e of zelfs 94e live meemaken dat Feyenoord na jaren weer kampioen wordt. Met een beetje hulp van de Zonnebloem kon het! Mevrouw van Egmond (88) en meneer van der Ham (94) zaten in de Kuip. “Die sfeer is níet te omschrijven.”

Leni van Egmond uit Voorburg is een enorme voetbalfan en volgt de eredivisie op de voet. Toen de Zonnebloemafdeling Voorburg-Esseloo een uitje naar een voetbalwedstrijd organiseerde, schreef ze zich meteen in. “Toen wist nog niemand dat dit de kampioenswedstrijd van Feyenoord zou worden!”, vertelt ze. “Wat hadden wij een geluk!”

Opgelaten en gespannen

Met z’n achten – vier deelnemers en vier vrijwilligers – reisde de groep gistermiddag af naar de Kuip. Extra vroeg, om zoveel mogelijk sfeer te kunnen proeven. “Zonder dat er een bal gespeeld was, was het al feest in het stadion”, vertelt Leni. “Iedereen zong en was opgelaten. Maar natuurlijk ook wel gespannen.”

Alleen maar feest

Die spanning duurde niet lang, want na 40 seconden maakte Kuyt het eerste doelpunt. “Iedereen werd gek. De Kuip ontplofte!”, vertelt Leni. “Wij zaten op het rolstoelpodium, vlak achter het doel waar de bal erin ging. Dichterbij kon bijna niet! Vanaf dat moment was de spanning eraf en was de sfeer nog mooier. Niks geen trammelant, alleen maar feest.”

Niet te omschrijven

Naast Leni genoot de 94-jarige meneer van der Ham van het spel van ‘zijn’ club. Al heel zijn leven is hij Feyenoorder. Leni: “Hij vroeg me na elke goal of ik gezien had wie scoorde. Dat was natuurlijk niet zo moeilijk. Drie keer Kuyt!” Toen het eindsignaal klonk, barstte de Kuip bijna uit zijn voegen. “Wat je dan om je heen ziet, is echt niet te omschrijven”, vertelt Leni. “Heel veel springende mensen, heel veel vlaggen en heel veel herrie!”

Feyenoord kampioen in de Kuip met afdeling Voorburg

Persoonlijk feliciteren

Na afloop bleef de groep nog even hangen buiten het stadion om te genieten van de sfeer. Sommige supporters kwamen naar de rolstoelers toe om ze persoonlijk te feliciteren. “Dat is toch geweldig?”, vertelt Joop Kreffer, die als vrijwilliger het uitje organiseerde. "Meneer van der Ham maakte het kampioenschap voor de derde keer mee. Op zijn 94e nog! Het is toch mooi dat we dat met de Zonnebloem hebben kunnen regelen? Wij hebben vier mensen de dag van hun leven kunnen geven.”

Een beetje hulp

Ook Leni zal deze dag niet snel vergeten. “Het was zo’n geweldige happening. Als je van voetbal houdt, is dit het mooiste dat je kunt meemaken. Zeker als je wat minder goed ter been bent, is het heel speciaal om er met een beetje hulp toch bij te kunnen zijn. Mijn kinderen en kleinkinderen waren jaloers. Ik kan niet wachten om ze mijn verhalen te vertellen.”