Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Truckstar Festival met werkgroep met Zonnebloemjongeren Groningen/Drenthe

Ronkende motoren en caravanraces

01-08-2017

Zijn hele kamer hangt vol truckposters en hij heeft heuse vitrines vol met miniatuur-exemplaren. Sander Haaksema (22) is een echte ‘truckfan’. Samen met andere truckliefhebbers met een lichamelijke beperking bezocht hij het Truckstar Festival in Assen.

Sander gaat al jaren naar het festival, maar zat voor het eerst op de nieuwe Haarbocht Tribune van het TT circuit in Assen. Die werd begin dit jaar opgeleverd, inclusief een nieuw platform voor mensen in een rolstoel. “Het zag er prachtig uit!”, vertelt hij enthousiast. “Alles was goed rolstoeltoegankelijk en we hadden prima zicht op de baan.”

Truckstar Festival met werkgroep met Zonnebloemjongeren Groningen/Drenthe

2.000 trucks

Tijdens het Truckstar Festival spelen zo’n 2.000 (show)trucks de hoofdrol. Die komen in een grote stoet over de snelweg naar het circuit rijden. “Dat is voor veel mensen al een attractie op zich. Veel mensen uit de buurt bekijken de sliert vrachtwagens vanaf een viaduct in de buurt of zetten hun campingstoel neer langs de weg.”

Decibellencontest

Eenmaal aangekomen parkeren de vrachtwagens in een lange rij, waar de bezoekers van het festival langs kunnen lopen om ze van dichtbij te bewonderen. Twee dagen erna is er een vol programma met allerlei races op het Assense circuit. Van caravanrace tot decibellencontest en van de verkiezing van de mooiste truck tot dragracing.

Truckstar Festival met werkgroep met Zonnebloemjongeren Groningen/Drenthe

Lekker ouwehoeren

De Zonnebloemjongeren van de werkgroep Groningen/Drenthe kwamen vorig jaar voor het eerst op het festival en gingen dit jaar op herhaling. Voor Sander, die gebruikmaakt van een rolstoel en overdag veel hulp nodig heeft, is het een uitkomst om met de Zonnebloem te gaan. “Ik ging eerder met mijn zwager, die er ook wel van houdt. Maar met een groepje liefhebbers is het ook wel heel gezellig. Lekker ouwehoeren over trucks en samen een biertje drinken. De sfeer onderling is ontzettend goed. En hulp krijg ik van de vrijwilligers die mee zijn. Dat is een fijne combinatie.”

Feest compleet

Het festival was voor hem, ook al was het de zesde keer, weer een dag om nooit te vergeten. “Al die toeters en bellen, de leuke muziek, de prachtige trucks met mooie tekeningen erop. En niet te vergeten die ronkende motoren. Dat maakt het feestje compleet.”