Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Glemmer Beach met werkgroep Friesland in Lemmer

"Bij Guus kún je niet stilzitten"

05-09-2017

Guus Meeuwis de muzikale held van alleen het zuiden? Dit weekend bewees hij het tegendeel! Op strandfestival Glemmer Beach in het Friese Lemmer zette hij de tent op z’n kop. Ook zes Friese Zonnebloemers zongen zijn hits mee tijdens dit verrassend toegankelijke festival. 

Het Friese dorp Lemmer heeft een heus zandstrand, gelegen aan het IJsselmeer. In de zomer wordt hier een mooi muziekfestival opgetuigd: Glemmer Beach. Met dit jaar acts als Anouk, Golden Earring, De Kast en Guus Meeuwis.

Veel animo

Toen bleek dat het festival ook nog eens goed rolstoeltoegankelijk was, besloot de Friese jongerengroep van de Zonnebloem het event te bezoeken. Vorig jaar voor het eerst, en dit jaar weer. “Er was veel animo voor Guus Meeuwis”, vertelt vrijwilliger Annebeth de Jong. “Dus wij hebben kaarten en een groepje vrijwilligers geregeld, zodat onze deelnemers ook naar het concert konden. De organisatie legt over het zand altijd ijzeren platen, waar ook auto's overheen kunnen rijden. Daar mag je ook gebruik van maken als je in een rolstoel zit.”

“Op mijn lijstje”

Een van hen van Rika van Leeuwen. “Een concert van Guus Meeuwis stond bovenaan mijn lijstje!”, vertelt ze enthousiast. “Ik ben best wel fan en ken al zijn muziek. Maar naar een concert gaan, dat kan ik niet alleen. Ik heb hulp nodig bij het duwen van mijn rolstoel.”

Rolstoelpodium

En dus meldde ze zich meteen aan om met de Zonnebloem te gaan. “Dat is voor mij perfect! Met dit groepje van de Zonnebloem mochten we via een speciale backstage-ingang naar binnen, die toegankelijker was voor rolstoelen. We keken vanaf het rolstoelpodium boven de hele mensenmassa uit en zaten dicht bij de toiletten. Perfect geregeld!”

Glemmer Beach met werkgroep Friesland in Lemmer

Kippenvel

De show van de Brabantse Guus voldeed helemaal aan de verwachtingen van de Friese Rika. “Wat een feest! En wat een kippenvel bij zijn mooie nummers. Hij zette de hele tent op z’n kop en kreeg íedereen aan het dansen. Ook mij. Ik kan dan wel niet écht dansen maar alles wat kán bewegen, bewoog! Bij Guus kun je gewoon niet stil blijven zitten.”