Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Kerst etentje

Ho-ho-ho, een lekker kerstmenu tover je zo!

30-11-2017
De kerstdagen staan voor de deur. De tijd om te genieten van elkaar én van lekker eten. Als je in een rolstoel zit, spastisch bent, een beperkte handfunctie hebt of weinig energie hebt kan een kerstdiner maken best een gedoe zijn. Met deze tips tover je snel en eenvoudig een heerlijke kerstmaaltijd op tafel! 

Koken zonder stress

Of je nou een recept zoekt voor een diner voor twee of een menu voor een kamer vol vrienden of familie. In het kookboek ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven (bekend van o.a. Libelle en haar tv-programma op de VPRO) vind je het. Het staat boordevol makkelijke recepten die je van te voren kunt maken. Je hoeft ze op de dag zelf alleen nog even af te maken. Hoe lang dat duurt staat er precies bij. Zo sta je op de dag zelf niet lang in de keuken en kun je genieten van je gezelschap!

5 ingrediënten

Liever helemaal niet voorbereiden? Kijk dan eens in het nieuwste kookboek van Jamie Oliver, ‘5 INGREDIËNTEN – Snel & Simpel koken’  Ideaal: slechts vijf dingen op je boodschappenlijst. Voor wie extra moet letten op de kosten, is er Jamie Olivers Bespaarboek. Lekker recept gevonden, maar is het weinig ‘kerstig’? Het kersttintje voeg je eenvoudig zelf toe: met een takje hulst, een trosje rode bessen of een randje van poedersuiker om het bord. 

Christmaholic.nl 

Wie geen zin of tijd heeft om zich te verdiepen in een kookboek, vindt op Christmaholic.nl een altijd-goed, eenvoudig én betaalbaar kerstmenu. Te beginnen met amuses (die je prima kunt overslaan), een warme courgettesoep met een prachtig schuimlaagje, zalmtartaar (je kunt ook kiezen tussen beide voorgerechten), knapperige kippakketjes met ham en mozzarella en een mooie mini-cheesecake of feestelijk glaasje black forest trifle voor toe. Jammie!

Praktische tips

Koken vanuit een rolstoel of met een beperkte handfunctie wordt een stuk makkelijker met: 

Nog meer inspiratie voor smakelijke, snelle kerstdiners? Op de website lekker en simpel vind je 15 lekkere en simpele kerstgerechten.