Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
vakantie afdeling

Even lekker eruit en toch onder mekaar zijn

26-02-2018

In maart start ons vakantieseizoen 2018. MPS de Zonnebloem luidt dan voor het eerst de scheepshoorn. En overal in het land zijn regio’s en afdelingen bezig vakanties te organiseren. Regio de Kempen bijt het spits af en vertrekt 19 tot 24 maart naar Lunteren. Francien van Gemert beleefde hier vorig jaar een supervakantie. “Het was in één woord GEWELDIG!”

Nu regio’s en afdelingen dit jaar voor het eerst helemaal zelf hun vakanties organiseren, vond regio de Kempen het een prettig idee om naar een bekende bestemming te gaan. “Daarom gaan we naar Lunteren, waar we vorig jaar ook waren”, vertelt vrijwilliger Mien van Haperen.
Francien van Gemert was er toen ook bij en had een onvergetelijke tijd. “De accommodatie is fijn, het eten perfect en er zijn éénpersoonskamers, wat ik prettig vind. De zorg was ook fantastisch. Je wordt echt een week in de watten gelegd.”

Iets speciaals

Voor de vakantie van dit jaar staat mevrouw Van Gemert op de reservelijst. “Daar heb ik alle begrip voor. Mensen die al langer niet zijn mee geweest of zelfs nog nooit, hebben voorrang. Ik gun ze die vakantie van harte. Maar als ik een belletje krijg dat ik toch mee mag, zet ik direct alles opzij.” Ze ging vaker mee met Zonnebloemvakanties, ook met landvakanties, maar de regiovakanties hebben voor haar iets speciaals. “Ook al ken je lang niet iedereen, je bent onder mekaar. De Brabantse gemoedelijkheid, dat gastvrije, het welkom voelen, de taal; daardoor voel je je direct thuis.”

Samen een dorpje in

Alleen het idee van op vakantie kunnen maakt mevrouw Van Gemert al gelukkig. “Er even uit zijn, lekker op pad gaan. Zelf kan ik dat niet meer. Daarom is de Zonnebloem zo belangrijk voor mij. Alleen al het feit dat je heel ergens anders bent, vind ik leuk. Even gezellig met een vrijwilliger samen een dorpje in en de winkeltjes bekijken.”
Ook in Arnhem keek ze haar ogen uit. “Wat een mooie stad is dat. We hebben door de binnenstad gewandeld en langs de kade. Daar hebben we, met uitzicht op de Waal, een terrasje gepakt. Dat was echt genieten!”

Bloemen en vogels

En dan de uitgestrekte natuur van de Veluwe, daar denkt mevrouw Van Gemert nog vaak aan. “De uitgestrekte heidevelden, de bossen: het is er zo prachtig. Ik ben ook samen met twee vrijwilligers gaan wandelen. Zij wist alles van bloemen, hij van vogels. Zij plukte de bloemetjes zo voor je ogen en kon je er alles over vertellen. En hij wees de ene na de andere vogel aan. Hij herkende ze alleen al aan het geluid. Dat was zo’n unieke ervaring. En zalig om zo buiten te zijn, midden in de natuur. Ik ben echt een natuurliefhebber.”

Wind door je haar

Ditzelfde vrijwilligersechtpaar wist haar te verleiden om plaats te nemen in een rolstoelfiets die op de locatie beschikbaar was. Een moment dat ze niet snel zal vergeten. “Ik had nog nooit op zo’n ding gezeten en vond het best een beetje eng. Vrijwilliger Toon trapte en Willemien gaf ons een zetje. Van dat moment is een vrolijke foto gemaakt, waar ik nog vaak naar kijk. En ik moet zeggen: eenmaal op stoom, vond ik het machtig mooi. Met mijn gezicht in de zon. De wind die door je haar waait. Zo fijn! En je ziet veel meer van de omgeving dan als je in een rolstoel zit. Wat een belevenis!”