Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Paasactie Riki Stichting

Zonnebloemvrijwilligers en basisschoolleerlingen delen paaspakketjes uit

30-03-2018

Sinds 2007 organiseert de Riki Stichting deze bijzondere paastraditie waarbij jong en oud elkaar leert kennen. In diverse verzorgingshuizen vinden allerlei activiteiten plaats met basisschoolleerlingen. Samen ontbijten, paasstukjes maken, paaseieren schilderen of liedjes zingen: dit verbindt en geeft veel plezier. Het zijn waardevolle ontmoetingen waarbij er wederzijds respect en begrip ontstaat tussen basisschoolleerlingen en ouderen.

De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis kregen ook een paaspakket mee naar huis. Deze mochten ze een tijdens een bezoekje persoonlijk geven aan een oudere in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een opa of oma of iemand in de buurt.

Herhaalde aandacht

Elk seizoen organiseert de Riki Stichting door het hele land activiteiten om positieve aandacht te geven aan ouderen. Zij wil tevens mensen enthousiasmeren om ook iets te doen voor ouderen in hun omgeving.

Een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn. Welke oudere uit uw omgeving gaat u wat extra aandacht geven? Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed!