Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Paasactie Riki Stichting

Zonnebloemvrijwilligers en basisschoolleerlingen delen paaspakketjes uit

30-03-2018

Sinds 2007 organiseert de Riki Stichting deze bijzondere paastraditie waarbij jong en oud elkaar leert kennen. In diverse verzorgingshuizen vinden allerlei activiteiten plaats met basisschoolleerlingen. Samen ontbijten, paasstukjes maken, paaseieren schilderen of liedjes zingen: dit verbindt en geeft veel plezier. Het zijn waardevolle ontmoetingen waarbij er wederzijds respect en begrip ontstaat tussen basisschoolleerlingen en ouderen.

De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis kregen ook een paaspakket mee naar huis. Deze mochten ze een tijdens een bezoekje persoonlijk geven aan een oudere in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een opa of oma of iemand in de buurt.

Herhaalde aandacht

Elk seizoen organiseert de Riki Stichting door het hele land activiteiten om positieve aandacht te geven aan ouderen. Zij wil tevens mensen enthousiasmeren om ook iets te doen voor ouderen in hun omgeving.

Een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn. Welke oudere uit uw omgeving gaat u wat extra aandacht geven? Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed!