Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Groningen Martinitoren

Koningsdag in Groningen: wij zijn erbij!

26-04-2018

De deelnemers en vrijwilligers van de regio Groningen stad en Ommeland zijn uitgenodigd om op Koningsdag met 41 personen aanwezig te zijn in de Martinikerk. Het gezelschap zit vooraan en kan de Koning waarschijnlijk persoonlijk feliciteren. 

De groep van de Zonnebloem bestaat grotendeels uit jongeren van de werkgroep in Groningen. Met elkaar en de Koning gaan ze op de voorste rijen genieten van de klanken van het Noord Nederlands orkest en van de moderne dansvoorstelling van club Guy en Roni die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt. En dat alles tegen een decor van een werk van de wereldberoemde kunstenaar David de la Chapelle.

Marie-Désirée van Herwijnen is voorzitter van de  regio Groningen Stad en Ommeland en zij zei meteen ‘ja’ op de uitnodiging. Wel was het een enorme uitdaging voor de afdeling: “In drie dagen tijd moest er door de AIVD een screening plaatsvinden op 42 personen. En waar ga je in het centrum van Groningen met 42 personen lunchen op Koningsdag als er ook nog 20 rolstoelplaatsen nodig zijn? Maar het is gelukt en het is natuurlijk een ‘once in a lifetime experience’ waar wij echt van gaan genieten”, vertelt Marie-Désirée enthousiast.

Voor degene die alles gewoon met de tv aan gaat volgen. Rond 11.15 u. zal de Koninklijke familie de kerk betreden en zal het spektakel daar beginnen. Marie-Désirée en deelnemer Inge hebben de dag voor Koningsdag een interview gegeven op de radio. Luister het fragment terug. Het fragment start bij 41 minuten.