Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Manon van den Heuvel

Vijf vragen aan vlogger Manon van den Heuvel

24-04-2018

Sinds haar 5e levensjaar is Manon van den Heuvel (26) door een auto-ongeluk afhankelijk van een rolstoel. Ondanks haar beperkingen haalt Manon alles uit haar leven wat erin zit! Al acht jaar gaat ze bloggend en vloggend door het leven en gunt ze mensen op verrassende wijze een kijkje in haar wereld. Vanaf deze maand vlogt ze voor de Zonnebloem en bezoekt ze vrijetijdslocaties in Nederland. Bekijk haar eerste vlog voor ons project Onbeperkt Eropuit.

Wil jij meer weten over Manon? Wij stelden haar alvast vijf vragen:

Waarom ben je gestart met vloggen? 

In 2011 heb ik een eigen website opgezet met blogs over mijn studie en alles wat er zich verder in mijn leven afspeelde. Er zat nog niet zoveel regelmaat in, maar ik vond het toen al fantastisch om hier mee bezig te zijn en ervaringen te kunnen delen met anderen. Later ben ik een ‘feel good’ blog gestart en gaan schrijven over het leven met een beperking. Deze blogs staan op mijn website en hier verzamel ik al mijn persoonlijke tips en trics die het leven met een beperking een stukje aangenamer maken.

Waarom vloggen over toegankelijkheid? 

Door het auto-ongeluk op mijn vijfde zit ik dus in een rolstoel. Sindsdien is het de missie van ons gezin om te zorgen dat ik overal mee naartoe kan. Iets dat ik zelf altijd super belangrijk heb gevonden. En het is ook wat ik andere mensen gun. Iedereen moet eropuit kunnen. Niemand hoeft achter de geraniums te zitten. Handicap of niet; ik zou echt willen dat mensen van de bank afkomen en iets gaan doen wat ze leuk vinden. Als ik hier met mijn blogs en vlogs mensen toe aan kan zetten, zou dat een geweldig resultaat zijn.

Wat wil je bereiken met je vlogs?

Ik wil laten zien hoe je met een beperking toch dat kan doen wat je wil. Door het maken van video’s geef je ook een beeld van hoe de situatie is en ik kan mensen echt meenemen in hoe mijn dag verloopt. Heel veel mensen hebben ook geen idee hoe het leven eruit ziet als je in een rolstoel zit. Wat er allemaal op je pad komt en welke hobbels je moet nemen en situaties je moet overwinnen. Ik kreeg laatst een heel mooi bericht bij mijn vlog. Een vrouw van wie de man gehandicapt was geworden, schreef mij dat ze door mijn tip er ook op uit was gegaan en dat dit enorm belangrijk voor haar en haar man was geweest. Dat is toch prachtig! Daar doe ik het voor.

De leukste vlog tot nu toe?

Eén van de laatste. Een vlog over mijn trip naar Sevilla. Er zat een mooi tempo in en ik heb echt veel hot spots van deze Spaanse stad kunnen laten zien in een korte tijd. Echt heel cool. Het is ook leuk dat de vlogs steeds beter worden en je ook steeds meer handigheid krijgt in hoe je iets wilt vertellen en laten zien.

Wat was de eerste uitdaging voor de Zonnebloem?

Madurodam bezoeken met mijn vriend. Ik ben er toen ik jonger was al eens geweest. Ik heb met deze vlog willen laten zien wat dit attractiepark te bieden heeft en hoe je deze plek ervaart als rolstoelgebruiker. Ik was lang geleden wel eens naar Madurodam geweest en nieuwsgierig naar wat er nieuw bij is gekomen door de jaren heen. En ik wilde natuurlijk mijn eigen woonplaats Utrecht zien in het klein. 

Je kunt Manon alvast volgen via haar eigen You Tube- kanaal.