Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Voorjaarsmodeshow

Vrijwilligers op de catwalk voor een voorjaarsmodeshow

20-04-2018

Hoera! De winter is definitief voorbij. Tijd om de winterjassen en dikke truien weer achter in de kast te bergen. Én tijd voor een nieuwe, zomerse garderobe. Daarom organiseerde afdeling Eibergen samen met het Achterhoekse modehuis Gankema een modeshow voor Zonnebloemdeelnemers. 

Als echte mannequins lopen de Zonnebloemvrijwilligers over de catwalk voor de deelnemers langs. Zij zijn vandaag de modellen en zien er tiptop uit in de nieuwe kleding. En de deelnemers? Die genieten met volle teugen en zijn in grote getalen komen opdraven. Voorzitter Frieda van Enk vertelt dat er maar liefst vijftig deelnemers in de zaal zitten.

Even voelen

In paren komen de modellen achter het gordijn vandaan het podium af. Ze lopen de zaal in, zodat de toeschouwers de outfits niet alleen kunnen zien, maar er ook even aan kunnen voelen. Dat is precies wat vrouwen willen, weet ladyspeaker Mini Peddemos die de show aan elkaar praat: “Het moet er niet alleen mooi uitzien, maar een stof moet ook lekker aanvoelen!”

Omkleedtruc

Voor de schermen ziet alles er gelikt uit, maar achter de coulissen is het een heel geregel. Frieda: “Iedere mannequin draagt vier verschillende outfits. Ze moeten zich dus snel omkleden.” Ze vindt de dag meer dan geslaagd: “We hebben veel mooie creaties gezien. En de mannequins doen het fantastisch. Het is alsof ze nooit anders hebben gedaan!”

Mannenuitje?

De activiteit is extra bijzonder, omdat het de eerste happening is, georganiseerd door de nieuwe activiteitencommissie. Een echte damesactiviteit dat wel. “Maar”, zegt Frieda: “Naast Gerda Olthof en Marijke Wessels, is er nu ook een man toegetreden tot de commissie: Paul Hoffman.” Wie weet ligt er dus ook een mannenuitje in het verschiet.