Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Met Ada kan Gebke de Wereld weer aan

Samen met Ada durf ik wel op stap

25-08-2018

Na een roerige periode gaat Gebke er voor het eerst weer op uit. Met vrijwilliger Ada. Lekker genieten van een heerlijke ijscoupe op een speciale plek. “Hier heb ik zoveel mooie herinneringen.”

Na het overlijden van haar man Gerard verlangde Gebke terug naar haar thuishonk: Vlaardingen. De plek waar haar kinderen zijn opgegroeid. “Na zo’n heftige tijd wilde ik mijn kinderen en kleinkinderen dichtbij hebben.” Intussen is ze gesetteld op haar nieuwe stek, maar de verhuizing hakte er flink in. “Ik heb MS en heb te veel van mijn lijf gevraagd”, vertelt ze. Veel onderneemt Gebke dus niet. Maar met haar favoriete vrijwilliger Ada kan ze de wereld aan en durft ze wél op stap.

Waardevol bezoekwerk
De dames kennen elkaar al heel lang. Hun speciale band ontstond toen Ada haar om de week bezocht. “Mijn gezondheid ging achteruit en tegelijkertijd had ik de zorg voor mijn zieke man. Als Ada kwam, ging Gerard een boodschap doen. Om mij eventjes tijd voor mezelf te gunnen. Met Ada praten was dan fijn. Ze wilde horen hoe het met mij ging. Ze was er voor mij. En nog steeds. Ze betekent veel voor me.”

Dierbare herinneringen
Op deze zonnige dag zijn de dames te vinden bij de nieuwe hotspot van Vlaardingen: Jofel aan de Plas. Gelegen aan de Krabbeplas, waar Gebke heel wat uurtjes heeft doorgebracht. “We kwamen hier vaak om met de kinderen te surfen. Al die herinneringen komen nu boven.” Gebke geniet en vervolgt: “De laatste tijd was zwaar. Mijn kinderen en Ada zijn mijn steun en toeverlaat.” Ada schuift dichter bij Gebke: “Meid, je doet het zo knap. Een nieuw leven opbouwen, terwijl je rouwt.” Gebke glimlacht. “Even je hart luchten en samen lachen. Dit doet me zó goed!”

Eerdere ontmoeting

Gebke verhuisde dit jaar in mei weer terug naar Vlaardingen. Ze werd daar bij haar nieuwe appartement verrast door de vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling, waaronder Ada. Bekijk de beelden en lees ook dit verhaal