Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Ook de Zonnebloem doet mee aan de Week van de Toegankelijkheid

Dit doen wij in de Week van de Toegankelijkheid

27-09-2018

Met ons project Onbeperkt Eropuit werken wij het hele jaar aan een toegankelijker Nederland. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid pakken we extra uit met een gratis Bioscoopdag voor 5000 mensen en de Zonnebloem Testdagen, waarbij – op dit moment - maar liefst 16 locaties worden getest en 1500 mensen genieten van een gratis dagje uit! 

Een dagje dierentuin, een museumbezoek of een bioscoopje pakken: wie kan er niet van genieten? Maar voorwaarde is wel dat het toegankelijk is. Dat is het doel van ons project Onbeperkt Eropuit: zorgen dat vrijetijdslocaties beter toegankelijk worden. Om dit te bereiken bezoeken onze mystery guests vrijetijdslocaties in het hele land. Tijdens dit bezoek vullen zij vragenlijsten in over toegankelijkheid. Na dit bezoek meet onze keurmeester alle drempels et cetera exact op. Van deze uitkomsten tezamen stellen wij een rapport op met verbeterpunten, voor de lange én korte termijn. Wat we vervolgens aanbieden aan de organisatie. Daarnaast bieden we hun medewerkers een workshop over toegankelijkheid en gastvrijheid, voor een stukje bewustwording en kennis. 

Op de goede weg

Sinds de officiële start van Onbeperkt Eropuit, bijna een jaar geleden, zijn er zo’n 200 mystery-bezoeken afgelegd bij 20 vrijetijdslocaties en reikten we 19 rapporten uit. Veel organisaties zijn waar mogelijk direct met verbeterpunten aan de slag gegaan, met als resultaat dat deze locaties dus nú al beter toegankelijk zijn. We zijn dus op de goede weg, maar er is zeker nog genoeg te doen. 

5000 x bioscoop

Daarom slaan we in de Week van de Toegankelijkheid extra hard op de tam-tam om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Dat doen we met een speciale Bioscoopdag. Op 3 oktober zetten 13 bioscopen van de keten Kinepolis hun deuren open speciaal voor de Zonnebloem. Zo’n 5000 deelnemers en vrijwilligers kunnen dan kosteloos genieten van de film ‘Bankier van Verzet’ en koffie met gebak. Zo slaan we twee, of eigenlijk drie, vliegen in één klap. Want Kinepolis wil met onze hulp hun bioscopen beter toegankelijk maken, wij kunnen met deze actie aandacht vragen voor een toegankelijke vrijetijdssector én we bezorgen mensen een leuk en gratis dagje uit!

Zonnebloem Testdagen

Daarnaast organiseren we in de Week van de Toegankelijkheid de Zonnebloem Testdagen. Van 1 tot en met 7 oktober onderwerpen onze deelnemers en vrijwilligers maar liefst 16 vrijetijdslocaties aan een test. De locaties stellen hiervoor gratis toegangskaartjes beschikbaar. In totaal gaat het om 1500 vrijkaarten. De koppels kiezen zelf welke locatie ze willen bezoeken in die week en op welke dag en welk tijdstip. Het enige wat wij van hen vragen is om na afloop digitaal een korte vragenlijst in te vullen.

Leuk dagje uit

Zo blijven we ons sterk maken voor een toegankelijker Nederland. Niet alleen deze week, maar ook alle andere weken van het jaar. En tegelijkertijd doen waar we goed in zijn: mensen een leuk dagje uit bezorgen!