Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Het mooiste kerstcadeau

Charles van Haaster organiseerde bij zijn bedrijf, biotechnologiebedrijf Amgen in Breda, een kerstdiner voor maar liefst 150 Zonnebloemdeelnemers uit de regio. Een week voor kerst schoven zij aan voor een heerlijk diner en een gezellig samenzijn. “Mensen zó zien stralen, is het mooiste kerstcadeau dat je kunt krijgen én geven.”

Charles kwam op het idee toen hij vorig jaar vrijwilligerswerk deed. “Alle medewerkers bij Amgen krijgen daar één dag in het jaar voor. Ik hielp mee bij een kerstdiner van de ‘Stichting Iedereen Telt’ in Rotterdam. Ouderen schoven aan voor het kerstdiner en we hadden met veel mensen een goed gesprek. In de auto terug naar huis realiseerde ik me dat ik nog nooit in mijn leven zo’n voldaan gevoel had gehad.” legt Charles uit.

Breda

Charles: “Op de jaarlijkse personeelsbijeenkomst van Amgen vertelt iedereen over zijn of haar hoogtepunt van het jaar. Ik vertelde over het kerstdiner in Rotterdam. Het was plotseling stil in de zaal. Iedereen vond dat we zoiets volgend jaar bij ons op kantoor zouden moeten doen voor de mensen in Breda.”

Kerstfeest

De directie van Amgen was dan ook direct enthousiast toen Charles zo’n zelfde diner wilde organiseren bij het bedrijf. Hij ging om de tafel met de regionale afdeling Breda en al snel was het beklonken. Er werd een team van mensen van de Zonnebloem en Amgen gemaakt en binnen de kortste keren liep de organisatie van het kerstfeest op rolletjes.

Prachtig kerstdiner

Het initiatief is een groot succes, benadrukt deelnemer Rietje Dirks: "Dat we met zoveel mensen hiervan kunnen genieten, is wel heel speciaal. Dat ik dat nog mag meemaken op mijn 97ste!” Ook Irma Dekkers heeft een heerlijke avond. Charles rijdt haar in haar rolstoel terug naar de tafel. “Ik kan hier morgen nog steeds van genieten. En overmorgen. En volgende week.” Ze lacht. “Ik woon hier namelijk tegenover en word straks iedere dag herinnerd aan dit prachtige kerstdiner!”

Bijzondere verhalen

In de ongedwongen sfeer delen deelnemers bijzondere verhalen met de medewerkers. Charles: “Een mevrouw vertelde me net dat ze sinds haar man negen maanden geleden is overleden, niet meer zo vrolijk was geweest. Vandaag kan ze haar zorgen even vergeten. Ze heeft weer gezongen en gelachen. Ik voel me bevoorrecht dat we dit met z’n allen voor haar kunnen doen.”

Aandacht

Charles besluit: “Op een avond als deze realiseer ik me dat er meer is dan werk. Dat je anderen gelukkig kunt maken door er voor elkaar te zijn. En oprecht te luisteren. Want weet je, het zit niet in de diamanthaas die we vanavond serveren, maar in de oprechte aandacht voor anderen. Deze avond is voor mij het echte kerstgeschenk."

Op het kerstdiner dat Amgen organiseerde voor 150 Zonnebloemdeelnemers uit de buurt van Breda was het Mades Meezingkoor aanwezig

Het Mades Meezingkoor laat de deelnemers swingen en zingen door vrolijke kerstliedjes ten gehore te brengen.

Tijdens het kerstdiner dat Amgen organiseerde voor 150 deelnemers van de Zonnebloem uit de regio Breda, was accordeonist Hans de Cock aanwezig om bekende nummers te spelen

Tijdens het diner speelt accordeonist Hans de Cock bekende hits.