Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
"Caroline was zo blij om eindelijk weer eens onder de mensen te zijn"

Origineel bedrijfsuitje: als vrijwilliger met de Zonnebloem naar de Zaanse Schans

Het Andere Bedrijfsuitje naar Zaanse Schans

Met Het ándere bedrijfsuitje van de Zonnebloem gaan medewerkers van een bedrijf een middag op pad met mensen die dat niet zelfstandig kunnen. Zo ook het in Amsterdam Zuidoost gevestigde Vattenfall. Medewerkers van de afdeling Contractbeheer verkozen ‘vrijwilligerswerk voor een dag’ boven het bekende bowlen of barbecueën. “Dit was in alle opzichten een hele goede keuze”, vertelt Marcel van Breedveld van Vattenfall.

In het kader van Het ándere bedrijfsuitje gingen Marcel en zijn tien collega’s samen met deelnemers en vrijwilligers van de plaatselijke Zonnebloemafdeling naar de Zaanse Schans. Daar zijn historische gebouwen en molens uit de Zaanstreek te bezichtigen. Marcel: “Ondanks dat we allemaal wonen en werken in dit stukje van Nederland, waren velen van ons er nog nooit geweest. Het is een bezoek meer dan waard.”

Uit het isolement

Toen de vraag over het jaarlijkse afdelingsuitje voorbij kwam, was de keuze voor de Zonnebloem snel gemaakt. “Via de Vattenfall Foundation kunnen we afdelingsuitjes regelen, die maatschappelijk iets bijdragen. We konden kiezen uit een aantal goede doelen, maar de Zonnebloem had ieders voorkeur. De coronapandemie heeft het isolement van mensen met een lichamelijke beperking vergroot, daarom wilden we graag iets voor en mét deze groep doen.”

Ontzorgd

“Het samenstellen van het programma ging in overleg, maar het regelwerk werd ons uit handen genomen: de Zonnebloem regelde alle praktische zaken, dat is erg fijn natuurlijk! Alle kosten zijn dan weer voor onze rekening, zowel voor onze eigen mensen als voor de Zonnebloemdeelnemers. En voor de twee Zonnebloemvrijwilligers die meegingen. Zij zijn de ervaren krachten die ervoor zorgden dat de middag probleemloos verliep. Niet dat het ingewikkeld of zwaar was hoor, integendeel. Maar zij weten bijvoorbeeld hoe een toiletbezoek voor iemand in een rolstoel het meest soepelst verloopt.”

Onder de mensen

“Ondanks een voorzichtige start van de dag hadden we snel een leuk contact met alle deelnemers. De sfeer zat er meteen goed in. Eerst was er koffie met gebak, daarna wandelden we een klein uur door de Zaanse Schans." Ook het museum werd bezocht en na afloop genoten alle aanwezigen van een hapje en een drankje. “Ik mocht deelnemer Caroline rondrijden in haar rolstoel. Ze was zo blij om weer een onder de mensen te zijn en ze genoot van alles. En wij genoten ook, van het uitje én de gezelligheid van deze groep leuke mensen. Volgend jaar doen we dit weer!” sluit Marcel enthousiast af. 

Over de Vattenfall Foundation

Vattenfall wil het voor haar medewerkers mogelijk maken om ook buiten het werk hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Om dit te ondersteunen is de Vattenfall Foundation opgericht. De Foundation, opgericht in 2009 en inmiddels dus al heel wat jaren actief op MVO-gebied, initieert activiteiten, programma’s en projecten voor kwetsbare groepen in Nederland. Vattenfall is tevens mede initiatiefnemer van de elektrische Zonnebloemauto's in Arnhem, Utrecht en Amsterdam.