Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Marscha en haar man Michel gaan regelmatig op bezoek bij Zonnebloemdeelnemer Greetje, ze nemen hun kat Xena mee, want daar is ze weg van. Hier knuffelt Greet Xena

Gegrepen door het vrijwilligerswerk

22-02-2019

Marscha Bartens en haar man Michel wilden altijd al vrijwilligerswerk doen. Maar daadwerkelijk de stap zetten? Dat was er nog niet van gekomen. Tot ze meededen aan de kerstbomenactie van UPS voor de Zonnebloem.

Michel werkt bij UPS en meldde zichzelf en Marscha aan voor de kerstbomenactie die zijn werkgever in december organiseerde voor de Zonnebloem. Werknemers van het koeriersbedrijf brachten een kerstboom langs bij een Zonnebloemdeelnemer en tuigden die samen op. Marscha: “Wij werden gekoppeld aan oma Greetje.”

Katten

En dat bleek een gouden match. Het klikte direct. De drie hebben namelijk een gedeelde passie. Marscha: “Toen we binnenkwamen in haar appartementje, viel me direct de kast op met allemaal kattenbeeldjes. Ze vertelde dat haar twee katten, Boemer en Micky, waren overleden. De tranen stonden in haar ogen. Ze was gek op die beestjes.”

Ontmoeten

Marscha en Michel keken elkaar aan. “Meestal overleg je zoiets eerst met elkaar”, zegt Marscha. “Maar ik zag dat we hetzelfde dachten: ‘wat zou het mooi zijn als ze onze kat Xena kon ontmoeten’. Ik stelde het voor aan oma Greetje en het is dat ze niet kan dansen in haar rolstoel... anders had ze het gedaan. Ze was zó blij.”

Van eenmalige actie naar bezoekvrijwilliger

En zo groeide een eenmalige vrijwilligersactie uit tot een vast bezoek. Het stel gaat nu een paar keer per maand op bezoek bij Greetje, mét hun lieve poes Xena. Greetje is in de wolken met dit pluizige bezoek, dat maar al te graag op schoot kruipt. “Wat geweldig dat jullie dit voor mij doen. Het is een wens die uitkomt.”

Verliefd

En wat vindt poes Xena er allemaal van? Marscha: “Het is een aanhankelijke en makkelijke poes. De eerste keer moest ze wennen en lag ze onder het bed, maar ze is gek op knuffelen en ontdooide al snel. Nu kruipt ze bij aankomst meteen bij oma Greetje op schoot. Die is helemaal weg van haar. Ze lijken wel een beetje verliefd als je ze samen ziet.”

Vrijwilligerswerk

Niet alleen Xena, maar ook Marscha en Michel zijn in hun nopjes met hun nieuwe rol als vrijwilliger. “We wilden altijd al vrijwilligerswerk doen. Dankzij de actie van UPS hebben we de stap daadwerkelijk gezet en we hebben er zo veel lol in. Eigenlijk hebben we er gewoon een vriendin bij”, vertelt Marscha. “Het is voor ons een kleine moeite en het is zo mooi om oma Greetje zo gelukkig te zien. Eigenlijk voelt het niet eens als vrijwilligerswérk. Ze is lief en staat positief in het leven, ondanks dat ze alleen is en niet meer kan lopen. Wij vinden het zelf ook hartstikke leuk en gezellig.”