Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Voetjes van de vloer tijdens een dansles

Deelnemers van de afdeling Zoetermeer-Zuid kregen een demonstratie van dansschool Jessica Dansen. Twee dansers met een lichamelijke beperking lieten zien dat je ook met een rollator of in een rolstoel prima kunt dansen. En toen was het de beurt aan de deelnemers zelf.

Vrijwilliger Christine Smit was erbij. “Toen de deelnemers de zaal binnenkwamen, vroeg ik hen of ze ook gingen dansen ‘Nee dansen, dat doe ik niet meer hoor, ik heb het aan mijn heup’, was een van de reacties. Het was zo leuk om te zien dat bijna iedereen uiteindelijk tóch de dansvloer op ging. Gewoon mét rolstoel of rollator.”

Holland's Got Talent

Wat de deelnemers inspireerde? “Er was een demonstratie van een koppel met een lichamelijke beperking. Zij waren van de week te zien bij Holland’s Got Talent met hun rolstoel en rollator”, vertelt Christine. “Na dat optreden zagen de deelnemers de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en waagden ze een dans. Het was heel mooi om iedereen zo vrolijk te zien. Voor veel van onze deelnemers herinnert dansen aan vroeger. Gaaf om mee te maken hoeveel er nog mogelijk is met een beperking!”