Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Dansen Zoetermeer

Voetjes van de vloer tijdens een dansles

21-02-2019

Deelnemers van de afdeling Zoetermeer-Zuid kregen een demonstratie van dansschool Jessica Dansen. Twee dansers met een lichamelijke beperking lieten zien dat je ook met een rollator of in een rolstoel prima kunt dansen. En toen was het de beurt aan de deelnemers zelf.

Vrijwilliger Christine Smit was erbij. “Toen de deelnemers de zaal binnenkwamen, vroeg ik hen of ze ook gingen dansen ‘Nee dansen, dat doe ik niet meer hoor, ik heb het aan mijn heup’, was een van de reacties. Het was zo leuk om te zien dat bijna iedereen uiteindelijk tóch de dansvloer op ging. Gewoon mét rolstoel of rollator.”

Holland's Got Talent

Wat de deelnemers inspireerde? “Er was een demonstratie van een koppel met een lichamelijke beperking. Zij waren van de week te zien bij Holland’s Got Talent met hun rolstoel en rollator”, vertelt Christine. “Na dat optreden zagen de deelnemers de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en waagden ze een dans. Het was heel mooi om iedereen zo vrolijk te zien. Voor veel van onze deelnemers herinnert dansen aan vroeger. Gaaf om mee te maken hoeveel er nog mogelijk is met een beperking!”