Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

In de voetsporen van Van Gogh dankzij het Eropuit-platform

Vincent van Gogh schilderde wat hij zag. De ene keer was dat een vaas met kleurige zonnebloemen, de andere keer het Franse landschap waarin hij zich bevond. Deelnemers van de afdeling Son en Breugel leerden tijdens de workshop 'Van Gogh ontmoet' kijken als de schilder, kregen informatie over zijn leven en werk, en tekenden wat zíj zagen. Met fantastisch resultaat! 

 

Wat gespannen druppelen de deelnemers binnen. “Ik kan helemaal niet tekenen hoor”, zegt een van hen een beetje onwennig als ze het witte vel ziet dat op de tafel is geplakt. Tijdens de workshop ‘Van Gogh ontmoet’, die wordt aangeboden in samenwerking met het Van Gogh Museum, komt een docent iets vertellen over het leven van Vincent van Gogh.  Aan de hand van een 'Van Gogh-kastje' met attributen uit zijn tijd, vertelt ze het verhaal. Daarna gaan de deelnemers zelf op de creatieve tour.

 

Complimenten

Kunst verbindt, blijkt tijdens de workshop. Nadat ze zelf met houtskool en pastelkrijt aan een stilleven hebben gewerkt, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de tekeningen en Van Gogh. Ze verzinnen verhalen bij elkaars kunstwerken. En er worden complimenten uitgedeeld. “Als ik jouw tekening zie, heb ik het gevoel dat de zon zo mooi schijnt”, zegt een mevrouw. Een andere deelnemer verzint een kort gedicht bij het kunstwerk van haar buurvrouw. Annel van Vloten is vrijwilliger bij de Brabantse afdeling. En verantwoordelijk voor de activiteit: “Dit is heel bijzonder. Ik had nooit gedacht dat deze workshop zo zou inspireren.”

 

van gogh

Vervolgworkshop

Ze is niet de enige die versteld staat. Na afloop kijkt de enige heer in het gezelschap eens goed naar zijn tekening: “Ik dacht dat ik niet kon tekenen, maar we hebben er heel wat van gemaakt. Ik zou dit best nog een keer willen doen!” Om hem heen klinkt instemmend gemompel. Daar hebbende anderen ook wel oren naar.

 

Van Gogh Museum 

Annel boekte de workshop via het Eropuit-platform van de Zonnebloem. Het leek het haar direct een leuke activiteit. Annel: “We doen toch vaak dezelfde uitjes: koffiedrinken of spelletjesmiddagen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig, maar ik merk dat er bij een aantal deelnemers behoefte is om ook eens iets anders te ondernemen. Bijvoorbeeld een activiteit op het gebied van kunst.” Voor de meeste deelnemers zit een bezoek aan een museum er niet in, daarom is het extra mooi dat het Van Gogh Museum op deze manier een dagje naar hen toekomt.

 

Eropuit-platform

De Zonnebloem biedt via het Eropuit-platform leuke uitjes aan voor deelnemers. Zonnebloemafdelingen kunnen daar met korting activiteiten boeken zoals deze workshop of een dagje naar een museum, een dierentuin of attractiepark.