Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Corrie en Rienie on tour

Zodra de sneeuwklokjes plaatsmaken voor de krokussen, begint het te kriebelen bij Corrie en Rienie uit Oudenbosch. Want voorjaar betekent samen op pad. Rienie op haar fiets en Corrie ernaast met haar scootmobiel. Samen de paden op, de lanen in. Genieten van de ontluikende lente en allerlei leuke stops.  

Corrie en Rienie leerden elkaar ruim vijftien jaar geleden kennen. In die tijd was de dochter van Corrie ernstig ziek en stond Rienie voor de deur om haar een hart onder de riem te steken. Het contact is sindsdien gebleven. “Rienie is altijd belangstelling blijven tonen. Steeds liet ze even haar gezicht zien. Dat is heel veel waard als je door een zware, droevige tijd gaat.” Want Corrie kreeg veel te verduren. Ze verloor eerst haar dochter, voor wie ze zestien jaar had gezorgd en later ook haar man. Toen ze haar broers leven wilde redden door één van haar nieren aan hem af te staan, ging het mis en liep ze een semi-dwarslaesie op.

Een bakske

Van de ene op de andere dag veranderde Corrie van een onafhankelijke vrouw die altijd voor iedereen zorgde, in een hulpbehoevende vrouw. Binnenshuis kan ze een paar stapjes zetten met haar rollator, buiten rijdt ze met een scootmobiel. Rienie, die net als Corrie weduwe was geworden, stond meteen voor Corrie klaar. Ze vergezelt haar naar het ziekenhuis, moedigt haar aan om mee te gaan met een Zonnebloemvakantie. Maar vooral ondernemen ze samen veel leuke dingen.

Even lekker eropuit en ergens gezellig een bakske doen zoals Corrie het op z’n Brabants zegt. Ook zijn ze met z’n tweetjes op vakantie geweest naar Limburg, een langgekoesterde wens van Corrie. Rienie: “Ik dacht als we haar wens kunnen vervullen: dan doe ik het meteen. Het is gewoon een vrouw met een hart van goud. Ze heeft veel meegemaakt en ik word er blij van als ik haar plezier zie hebben. ”

Asperges steken

Ondanks alle tegenslagen zit Corrie niet bij de pakken neer. Ze geniet van het leven. Samen met Rienie. Zodra de eerste knoppen verschijnen aan de bomen, barsten bij dit bezoekduo de lentekriebels los. Dan krijgen ze zin om te toeren door de omgeving. Corrie somt op. “Een middagje winkeltjes kijken in Etten-Leur, een bezoek aan de oorlogsweide in Rucphen en natuurlijk het restaurantje in voor koffie met wat lekkers.” Ook gaan ze graag naar boerderijen in de omgeving van Schijf. Corrie glimlacht: “Daar hebben ze speciale arrangementen. Bijvoorbeeld aardbeien plukken en dan lekker koffie met aardbeiengebak. Of zelf asperges steken om mee te nemen en genieten van een kom verse aspergesoep. En asperge-ijs toe. Asperge-ijs, dat proef je anders nooit. Ik ben heel bourgondisch ingesteld en vind het leuk om nieuwe dingen te proberen.”

Lammetjes

Corrie geniet er enorm van om op een boerderij te zijn. “Ik vind het heerlijk om dat vrije buitenleven om me heen te zien. Ik wil er ook graag alles over te weten komen. Zo waren we een keer bij een kaasboerderij, waar je kon leren over het proces van kaas maken. Dat vind ik heel interessant. En natuurlijk mag je lekker proeven”, knipoogt ze. Soms lopen de plannen van Rienie en Corrie ook in de soep, omdat het ene museum waar ze naartoe wilden niet open is. Maar daar lachen ze samen om, want de reis ernaartoe is minstens zo fijn. “Alleen de ritjes zijn al heerlijk. De natuur die wakker wordt, de pasgeboren lammetjes in de wei. Om daar samen doorheen te rijden, is een feestje.” 

Wil je ook samen met een vrijwilliger op pad? En een uitje samen naar wens invullen? Neem dan contact op met een Zonnebloemafdeling bij jou in de buurt om de mogelijkheden te bespreken.