Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
De werkgroep Zaanstreek Waterland bezocht de Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam

Passie voor het paasverhaal

19-04-2019

The Passion: niet alleen in Dordrecht, maar ook op heel veel andere plekken in ons land zijn vertolkingen te zien van het lijdensverhaal van Christus. In een klassiek én een modern jasje. Onze Zonnebloemafdelingen waren erbij.

Matthäus Passion in het Concertgebouw

Deelnemers van de werkgroep Zaanstreek Waterland wachtte een hele mooie paasverrassing. Van Nuon kregen zij vier rolstoelkaartjes voor de opvoering van de Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam. Medewerkers van het energiebedrijf gingen mee als begeleiders. Deelnemer Caroline Plat vertelt: “Het was prachtig. Als je het Concertgebouw binnenkomt, sta je sowieso al te kijken, omdat het zo’n mooie zaal is. Als je juist dáár naar een uitvoering van de Matthäus Passion mag luisteren, pakt zo’n stuk je echt.”

Klassieke muziek

De Zonnebloemers zaten verspreid door de zaal, op de rolstoelplaatsen. Caroline: “Natuurlijk is het jammer dat je niet naast elkaar kunt zitten, maar ik heb me daar niet aan gestoord. Tijdens de uitvoering kun je toch niet met elkaar praten!” Ze genoot met volle teugen. “De muziek kan best heftig en overweldigend zijn, zeker als je het verhaal goed kent, zoals ik. Maar ik ben dankzij mijn vader opgegroeid met klassieke muziek, dus ik ben wel wat gewend.”

Onbezorgd eropuit met de Zonnebloem

Voor Caroline is het niet vanzelfsprekend om dit soort uitjes te ondernemen. “Ik vind het heel lief van de Nuon-medewerkers dat ze dit voor ons hebben gedaan. Mooi dat zij de samenwerking met de Zonnebloem aangaan. Dankzij de Zonnebloem kan ik leuke uitstapjes ondernemen zonder dat ik me zorgen hoef te maken: kan ik wel naar de wc, kan ik er überhaupt wel binnenkomen met mijn rolstoel, heb ik voldoende begeleiding? Als ik meega met onze werkgroep hoef ik alleen nog maar ‘ja’ te zeggen en dan weet ik dat het goed komt, heerlijk!”

Werkgroep Zaanstreek Waterland bezocht een uitvoering van de Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam

Bekend verhaal, modern jasje

De afdeling Duiven-Loo bezocht een heel andere vertolking van het Paasverhaal. In het theater in Zevenaar bracht een popkoor de Passion ten gehore, compleet met Nederlandstalige muziek. Swingen geblazen, vertelt vrijwilliger Diny Derksen. “Al die bekende nummers, we hebben een heerlijke middag gehad.”

Nieuwe mensen leren kennen

Deelnemer Toos van Schaik kan dat alleen maar beamen. “Ik vind het fijn dat ik met de Zonnebloem op stap kan. Voordat ik de afdeling in de buurt benaderde, was ik eigenlijk best eenzaam. Nu leer ik anderen kennen en ben ik er weer een middagje uit. En je komt nog eens ergens. Ik was nog nooit bij zo’n voorstelling geweest! Ik vond het fantastisch.”