Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Onbeperkt Eropuit al 47 locaties getest

Als Zonnebloem organiseren we niet alleen leuke uitjes, we maken ze ook mede mogelijk. Dat doen we met ons toegankelijkheidsproject Onbeperkt Eropuit. Onze mystery guests én wijzelf testen vrijetijdslocaties en daarna brengen wij advies uit. Intussen zijn er 47 locaties getest en er zijn al volop aanpassingen doorgevoerd!

Toegankelijkheid is een term die je steeds vaker hoort. En daar zijn we maar wat blij mee. Maar vaak denken mensen hierbij nog puur aan obstakels en drempels. Natuurlijk kijken wij hier ook naar als we een locatie bezoeken, sterker nog: we meten ze allemaal op. Maar we kijken nog veel verder dan dat: Staat er toegankelijkheidsinformatie op de website? Is er een aangepaste plattegrond beschikbaar? En hoe gaat het personeel om met iemand met een beperking? Al die aspecten nemen we mee in het uitgebreide adviesrapport met verbeterpunten dat we aanbieden na ons onderzoek.  

Beperkingenpak

Naast het advies bieden we vrijetijdslocaties een workshop ‘Gastvrijheid en toegankelijkheid’ aan voor hun personeel. Hierin krijgen mensen de kans om zelf te ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Door in een rolstoel plaats te nemen of een beperkingenpak aan te trekken. Deze ervaring zorgt voor meer begrip en inlevingsvermogen waar iemand in een rolstoel tegenaan loopt. Ook het stukje ‘bejegening’ nemen we mee. Omdat het nog vaak voorkomt dat mensen praten tegen de begeleider en degene in de rolstoel negeren. 

750 mystery guests

Van pretparken tot dierentuinen en van voetbalstadions tot musea: onze 750 mystery guests, mensen met een lichamelijke beperking, bezoeken vrijetijdslocaties door het hele land. Door hun en onze inspanningen en de manier waarop vrijetijdslocaties ons advies oppakken is er onder meer bij de volgende vrijetijdslocaties een grote verbeterslag gemaakt: 

• Diergaarde Blijdorp
• De Efteling 
• Koninklijk Theater Carré
• Kröller-Müller Museum
• PSV
• Het Rijksmuseum
• Van Gogh Museum

Aanpassingen die onder meer zijn doorgevoerd:

• Meer en betere informatie over toegankelijkheid op de website.
• Aangepaste plattegrond voor mensen met een beperking.
• Aangepaste parkeerplaatsen vergroot.
• Aangepaste toiletten aangepakt, zoals een stang op de binnenkant van de toiletdeur, verlaging van de spiegel, vergroting manoeuvreerruimte door bijvoorbeeld prullenbakken te verplaatsen.
• Plaatsing van drempelhulpen bij drempels.
• Tentoonstellingsrichtlijnen m.b.t. toegankelijkheid opgesteld.
• Vaste pinautomaten vervangen door mobiele pinautomaten.
• Een aantal locaties hebben al meerdere workshops ‘Gastvrijheid en toegankelijkheid’ bij ons afgenomen.

We zijn met diverse vrijetijdslocaties in gesprek. Ons doel is tegen het einde van het jaar maar liefst 60 locaties te hebben getest. En ook in 2020 gaan we door met Onbeperkt Eropuit!

Bekijk de overzichtskaart

Benieuwd waar we ons inzetten voor een toegankelijkere samenleving? Bekijk hier de overzichtskaart, met toegankelijkheidsinformatie per locatie. 

Word ook mystery guest

Wil je helpen testen? Geef je dan op als mystery guest via onbeperkteropuit@zonnebloem.nl.