Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Vaarvakanties van MPS de Zonnebloem weer op volle sterkte sinds corona

Vakanties van de Zonnebloem eindelijk weer van start

MPS de Zonnebloem vertrekt uit Arnhem

MPS de Zonnebloem is maandag 4 april vertrokken uit Arnhem voor de eerste vaarvakantie van het seizoen. Met 63 vakantiegasten en 70 vrijwilligers aan boord vaart ons aangepaste riviercruiseschip eindelijk weer met een volledige bezetting. En in het Drentse Beilen begon de eerste kleinschalige vakantie voor deelnemers die extra zorg en begeleiding nodig hebben. Kortom: het eerste vakantieseizoen na corona is begonnen. 

Na een lange periode van onzekerheid kunnen we weer varen en onze vakantiegasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Op de kade en aan boord hing maandag dan ook een vrolijke spanning, zowel bij de gasten als bij de vrijwilligers. Zij zullen tot en met zaterdag genieten van een reis over de Rijn door Duitsland met tussenstops in Duisburg, Keulen, Rüdesheim, Koblenz en Düsseldorf.

2.400 gasten

Tijdens de coronacrisis heeft het schip alleen vorig najaar nog gevaren, maar vanwege de toen geldende maatregelen konden we slechts de helft van de beschikbare capaciteit gebruiken. In november 2021 moesten we alle vaarvakanties annuleren vanwege de aangescherpte maatregelen. In totaal staan dit jaar 37 vaarvakanties door Duitsland, Nederland en België op het programma. Alles bij elkaar hopen we 2.400 gasten met een lichamelijke beperking te verwelkomen aan boord van MPS de Zonnebloem. Dit seizoen organiseren we ook speciale themareizen naar Floriade Expo 2022. 

Kleinschalige vakanties 

Maandag vertrok ook een eerste groep vakantiegangers naar accommodatie De Koekoeksklok in het Drentse Beilen voor een kleinschalige vakantie. Deze vakanties organiseert de Zonnebloem speciaal voor mensen die vanwege hun lichamelijke beperking een extra zorgvraag hebben. Om deze zorg te kunnen bieden vinden de vakanties in kleine groepen plaats. Lees meer over dit nieuwe vakantieconcept van de Zonnebloem.

Vragen over de vaarvakanties

Momenteel krijgen wij veel vragen over de vaarvakanties met MPS de Zonnebloem. Op onze speciale pagina hebben we alvast antwoorden geformuleerd op veelgestelde vragen, zoals: wanneer ontvang ik mijn reisbevestiging of factuur? Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.