Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Toegankelijkheid Blijdorp parkeervakken

Toegankelijkheidsonderzoek Zonnebloem leidt tot aanpassen parkeervakken Blijdorp

09-12-2016

In juli 2016 voerde de Zonnebloem een toegankelijkheidsonderzoek uit bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hieruit kwam naar voren dat Diergaarde Blijdorp goed toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. We zijn er een aantal verbeterpunten. Als eerste zichtbare resultaat paste de gemeente de parkeervakken aan aan de stadsingang van de diergaarde. De vakken zijn nu langer en breder. Obstakels op het trottoir nam de gemeente weg.

Diergaarde Blijdorp gaat de komende tijd aan de slag met andere aanbevelingen uit het onderzoek: De diergaarde hecht veel waarde aan toegankelijkheid en is blij met het inzicht dat de Zonnebloem geeft. Het komende jaar gaat het bijvoorbeeld een route voor onder meer rolstoel- en scootmobielgebruikers opnemen in de Blijdorp-app.

Onvoldoende toegankelijk
De Zonnebloem heeft al bijna zeventig jaar kennis en ervaring in dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de vrijetijdslocaties in Nederland nog onvoldoende toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Daardoor kan niet iedereen genieten van een dagje uit.

Kennispartner
Als kennispartner in toegankelijkheid geeft de Zonnebloem door middel van onderzoek en workshops inzicht. “Veel vrijetijdslocaties denken dat ze goed toegankelijk zijn, maar dat valt in de praktijk tegen”, vertelt Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem. “Vaak zijn kleine, betaalbare aanpassingen al een grote en duurzame verbetering voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. We zeggen niet voor niets: Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Partners in Toegankelijkheid
Voor het testen van vrijetijdslocaties werkt de Zonnebloem samen met Ongehinderd. Deze organisatie streeft met hun Ongehinderd app ook naar een toegankelijker Nederland. Met de Hogeschool voor Toerisme (NHTV, internationaal hoger onderwijs Breda) biedt de Zonnebloem workshops op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid aan medewerkers van vrijetijdslocaties. De VriendenLoterij is één van de sponsoren van het project Toegankelijkheid. Dankzij haar sponsoren kan de Zonnebloem Nederland beter toegankelijk maken.

Toegankelijkheid Blijdorp parkeervakken