Met Zonnebloemauto naar musical Aladdin

Informatie over de Zonnebloemauto

Aangepaste rolstoelauto

Kosten Zonnebloemauto

Je huurt de Zonnebloemauto voor € 45,- per dag. De eerste keer schaf je eenmalig een registratienummer voor € 10,- aan. Deze heb je nodig om de auto te reserveren. Per huurdag zijn de eerste 100 kilometer inbegrepen. Als je meer dan 100 kilometer per dag rijdt, betaal je €0,20 per extra kilometer. 

Brandstofkosten zijn voor eigen rekening. Je krijgt de Zonnebloemauto altijd volgetankt mee en levert hem ook weer volgetankt in. De elektrische auto’s zijn hierop een uitzondering: deze krijg je met een volle accu mee, maar hoef je niet vol af te leveren. Met de gratis laadpas van Vattenfall laad je tijdens je huurdag de auto kosteloos op.

Alle Zonnebloemauto’s zijn WA-Casco verzekerd en een ongevallen-inzittende verzekering is bij de prijs inbegrepen. Het eigen risico is € 350,- en dit is af te kopen voor € 10,- per dag.

Reserveren Zonnebloemauto

Autopas vervalt 
Vanuit milieuoverwegingen zijn we onlangs gestopt met het versturen van fysieke (plastic) autopassen. In plaats daarvan krijg je jouw Zonnebloemauto-registratienummer via een mail. De administratiekosten voor het registreren zijn ongewijzigd.  

De Zonnebloemauto reserveer je gemakkelijk in 3 stappen.

Stap 1 – vraag een Zonnebloemauto-registratienummer aan
Een Zonnebloemauto-registratienummer is nodig voor het reserveren van een auto. Als je voor de eerste keer de auto huurt betaal je eenmalig € 10,- administratiekosten voor het registratienummer. Na het betalen ontvang je meteen een mail met daarin je registratienummer.
Vraag hier een Zonnebloemauto-registratienummer aan

Stap 2 – reserveer een Zonnebloemauto
Met het registratienummer kun je de Zonnebloemauto eenvoudig reserveren via de website van Welzorg Auto op Maat. Je ziet direct of de gewenste auto op de gewenste datum beschikbaar is en je kunt deze meteen reserveren. Vervolgens ontvang je een reserveringsbevestiging per mail. Ook is het mogelijk om telefonisch reserveren door te bellen naar 088 - 00 16 717.

Stap 3 - haal de auto op en ga eropuit
Bij het reserveren van de auto hoor je vanaf hoe laat deze op te halen is. De auto dient opgehaald te worden door de bestuurder. Deze dient een bewijs van reservering en een geldig rijbewijs te tonen. Je hebt de auto de hele dag tot je beschikking en kunt er in alle vrijheid op uit.

Voorwaarden voor het huren van de auto

We kunnen de Zonnebloemauto voor € 45,- per dag aanbieden dankzij de vele gulle giften van donateurs. Omdat zij ook vinden dat het huren van een auto niet duurder mag zijn dan regulier gebruik, enkel omdat je in een rolstoel zit. Zonder hun giften zou de huurprijs € 100,- per dag bedragen. 

Een strikte voorwaarde voor het huren van de Zonnebloemauto is dan ook dat de huurder afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel. Indien de huurder de auto gebruikt voor andere doeleinden dan vervoer van rolstoel of scootmobiel inclusief gebruiker wordt het commerciële tarief van € 100,- per dag in rekening gebracht. Het besturingssysteem van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder is daarom in veel gevallen iemand anders dan de registratiehouder. De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (B) zonder beperkte rijbevoegdheid.

Verhuurlocaties Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto wordt op meer dan 50 locaties door heel Nederland verhuurd. Op onderstaand kaartje zie je precies welke verhuurlocatie bij jou in de buurt is.

Zonnebloemauto huren
De ervaring van familie Van Leeuwen
De auto huren is ontzettend eenvoudig
Ervaringsverhaal Zonnebloemauto

Vind een Zonnebloemauto in de buurt

    Vragen over de Zonnebloemauto?

    Neem voor vragen over de Zonnebloemauto contact op met Welzorg. Zij verzorgen de verhuur van de auto en staan je graag zowel telefonisch als per e-mail te woord. Heb je een vraag over het Zonnebloemauto-registratienummer? Bel dan met het contactcentrum van de Zonnebloem via 076-5646464.