20191003144131jpg

Als Teteringse afdeling van De Zonnebloem willen we onze bekendheid en bereikbaarheid  verder vergroten. Daarom deze start met onze eigen afdelingswebsite. Een extra kans om te laten zien wie we zijn en wat we doen! Wij zijn een gezellige groep vrijwilligers die zich inzetten voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking.

Wij komen graag bij onze gasten langs voor een gezellig praatje of om samen op pad te gaan. Ons motto “er kan zoveel meer dan je denkt” willen we graag waarmaken! Ook organiseren we verschillende gezamenlijke activiteiten, waarbij onderlinge ontmoetingen voor extra plezier zorgen.

Wil je meer weten over onze afdeling? Kijk onder activiteiten wat en wanneer we dit jaar iets organiseren. Onder ervaringen staan verslagen van die en andere activiteiten. Belangrijk of leuk nieuws plaatsen we onder nieuws.

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen, of je aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op, want er kan zoveel meer dan je denkt! Coordinatie vrijwilligers en gasten: Mevr. T. van Leijsen 076-5713598                                                                                                      

 

Algemene informatie:

De Zonnebloem Teteringen is de plaatselijke afdeling van de nationale vereniging “De Zonnebloem”. De Zonnebloem levert een positieve bijdrage aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd, lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan een sociaal isolement dreigt. Dit doet zij door mogelijkheden te bieden om contacten te leggen en er op uit te trekken. Door betekenisvolle ontmoetingen is er aandacht voor elkaar en kan eenzaamheid  worden  doorbroken  en het kan ook  een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven.

Activiteiten 

In Teteringen organiseert het bestuur tien tot  twaalf gevarieerde activiteiten per jaar. Ook worden vele mensen met regelmaat bezocht door vrijwilligers van de bezoekersgroep. En er  gaan een aantal vrijwilligers mee op vakanties ter ondersteuning van de gasten.De vele gasten uit Teteringen komen samen met de gasten van Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout. Bijna alle activiteiten vinden plaats in de Bieënkorf  (recreatiezaal ) van het Zorgcentrum. Er komen gemiddeld 70 tot 80 gasten per activiteit. Er zijn 45 vrijwilligers actief in verschillende functies en 9 bestuursleden.

Toos Backx

076-5713345
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk