Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Liannes vakantieblog - een stadswandeling door Hoorn met de Zonnebloem

Liannes vakantieblog (2) - Kostbare momenten

30-06-2016
Gastblogger Lianne en haar opa zijn op reis met MPS de Zonnebloem. Lianne blogt voor ons over de kostbare momenten onderweg. Van Hoornse vrouwen met lef tot een gesprek van hart tot hart.

“Zoals ik al eerder blogde, stond er een stadswandeling door Hoorn op stapel. Een indrukwekkende ervaring. Met een kleurrijke stoet Zonnebloempassagiers stonden we op een gegeven moment stil bij een gebouw dat in de oorlogsjaren dienst deed als kommandantshuis voor de Duitse bezetters. De stadsgids vertelde levendig over twee moedige vrouwen die daar werkten: Dieuw van Vliet (1887-1974) en Aaf Dell (1893-1975) (zie foto). Zij hielden in hun conciërgewoning diverse Joodse onderduikers verborgen. Dichter bij de vijand kon bijna niet.

Liannes vakantieblog - een stadswandeling door Hoorn met de Zonnebloem
De uitleg op die plek vond ik een mooi moment, omdat de meeste luisteraars in rolstoel de oorlog nog hebben meegemaakt. De luisteraars achter de rolstoelen, waaronder ikzelf, zijn van andere generaties. Verbindend, om samen stil te staan bij die twee Hoornse vrouwen met lef, die het volk van God verborgen hielden.

Vanmorgen volgde een belevenis van een heel ander soort. We voeren we over een weg heen: een naviduct, heet zo’n constructie. De sluis was net groot genoeg voor ons hotelschip, waardoor de bemanning heel nauwkeurig moest manoeuvreren. Opa vond dit als weg- en waterbouwkundige geweldig interessant om te zien en ‘toezicht te houden’ of het allemaal wel goed ging. Hij genoot met volle teugen! 

Liannes vakantieblog - kostbare momenten aan boord van MPS de Zonnebloem

De wind op het zonnedek was flink, dus hebben we het afmeren in Enkhuizen een dek lager, in de salon, vanachter het raam bekeken. Er liep een vrijwilliger rond met een karretje met koffie en thee om elke gast hartelijk te voorzien van een bakkie. 

Het mooie van een vakantie als deze is dat het niet bij een kop koffie blijft. Een van de vrijwilligers schoof aan, voor een praatje met opa. Over thuis, en hoe heerlijk het is om bij te komen van thuis, waar het zwaar is met oma. En over de aanstaande verhuizing. De vrijwilliger luisterde aandachtig. Er was echt hart-tot-hart contact. Opa citeerde een gezegde: ‘Niet klagen, maar dragen en bidden om kracht’. ‘Dan is de toekomst zeker’ zei de vrijwilliger. Kostbaar vind ik het, die momenten. Iedere gast wordt écht gezien!”

Lianne blogt over haar Zonnebloemvakantie

Lianne

Lianne (37) is voor het eerst met haar opa (89) op vakantie. Samen genieten ze van een prachtige vaarvakantie door Nederland, aan boord van MPS de Zonnebloem.